Statistics: Πως τα πήγαν οι τέσσερις ''νέοι'' στο Palau...



O Ολυμπιακός άλωσε το Palau Blaugrana ξεκινώντας "με το δεξί" στην EuroLeague 22-23, με τους τέσσερις νέους παίχτες του, να συμβάλλουν -ο καθένας με τον τρόπο του- στη μεγάλη νίκη.
Ο Αντιδραστικός αξιολογεί  με τη βοήθεια της στατιστικής -και όχι μόνο- την εμφάνιση των τεσσάρων ερυθρόλευκων μεταγραφικών αποκτημάτων , στο ευρωπαϊκό τους ντεμπούτο-το οποίο άπαντες περιμέναμε!

Ο Θρύλος απέδρασε από τη Βαρκελώνη, νικώντας την πανάκριβη Barcelona με 70-80 (διαβάστε στο RedDunker Analysis, την "κριτική" του αγώνα), με τους "νέους" Bolomboy, Canaan, Black και Peters, να βάζουν -άπαντες- το δικό τους λιθαράκι για το διπλό. Και οι τέσσερις έδειξαν να έχουν μπει στο κλίμα της ομάδας και να έχουν αποδεχτεί/αφομοιώσει τον νέο τους ρόλο και... αν και προφανώς ακόμα είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, τα πρώτα μηνύματα είναι σαφώς αρκετά ενθαρρυντικά!

Πάμε να σχολιάσουμε στατιστικά και όχι μόνο , το ντεμπούτο των τεσσάρων "νέων"...

Joel Bolomboy

Ο Αμερικανός/Αφρικανός Center ήταν ο MVP του αγώνα βάσει ranking (20 παρακαλώ η αξιολόγηση του!) , οπότε προφανώς... έκανε μια μεγάλη εμφάνιση στο Palau. Έδειξε να απολαμβάνει τις συνεργασίες του με τον Κώστα Σλούκα, παίζοντας αρκετές φορές το PnR (είχε 3/5 δίποντα, ενώ κέρδισε και 5 φάουλ!), ενώ ξεχώρισε με την  αθλητικότητα και την εμφανή ικανότητά του στο παιχνίδι "ψηλά", σε άμυνα και επίθεση. Επιθετικά κινήθηκε κυρίως κεντρικά στο παρκέ, ξεκινώντας τις ενέργειες του από τα 4-5 μέτρα, ενώ πολλές φορές μετά το roll του, έσπασε μπάλες στις αμαρκάριστες πτέρυγες-σε έναν δημιουργικό ρόλο που δεν τον είχαμε συνηθίσει στην CSKA! Αμυντικά, όχι  μόνο κυνήγησε στην περίμετρο τον Σανλί και τους αντιπάλους Guards μετά από αλλαγές, αλλά καθάρισε και πολλές φάσεις στο low post, μαζεύοντας 6 ριμπάουντ (είχε και 1 επιθετικό). 
Τα πήγε εξαιρετικά και έδειξε με το καλημέρα πως κάθε άλλο παρά συμπληρωματικό ρόλο θα έχει στο Λιμάνι! Ειδικά δε, με τον Κώστα Σλούκα, δείχνει να βρίσκεται με κλειστά μάτια, όπως είδαμε όχι μόνο στη Βαρκελώνη αλλά και στη Ρόδο. 

Isaiah Canaan 

Ο κοντορεβυθούλης combo ξεκίνησε αρκετά μέτρια το ματς. Στο α' δεκάλεπτο δεν είχε πάρει καν σουτ, ενώ με δυο γρήγορα φάουλ, παραχώρησε γρήγορα τη θέση του στον Σλούκα... Στην γ' περίοδο όμως έκανε το δικό του step up και σημειώνοντας 9 πόντους, βοήθησε σημαντικά στο διπλό!
Ήταν πολύ "οικονομικός" καθώς πήρε μόλις 3 σουτ (1/2 τρίποντα και 1/1 δίποντο), ενώ κέρδισε 3 φάουλ (4/4 βολές). Οι επιτυχημένες προσπάθειες του, ήταν άριστες "τεχνικά" (ένα jump shoot απο τα 8 m κι ένα δίποντο απο τα 6 m μετά απο προσποίηση, ενώ πήρε δυο έξυπνα φαουλ μετά από drive). 
Γενικά δείχνει ότι ακόμα ψάχνει τους χώρους κίνησης του και για αυτό υπάρχει εξήγηση. Στον Πειραιά ο ρόλος του είναι σαφώς περισσότερο "off ball", από ότι στο Καζάν και την Πόλη, οπότε ΜΟΝΟ όταν πάρει υπό καλές προϋποθέσεις τη μπάλα, μετά από σκριν, εκτελεί. 
Στο Palau επαιξε σύνολο 14', ήταν αρκετά προσεκτικός, δεν εκβίασε προσπάθειες, ενώ επαιξε με μεγάλη ασφάλεια δημιουργικά (γενικά δεν ρισκάρει να κάνει λάθος). Ευχάριστη έκπληξη η αμυντική του εικόνα, καθώς προσπάθησε πολύ στην πίεση στην μπάλα (αν και κοντός δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι εξαιρετικά γυμνασμένος). 

Alec Peters

O έμπειρος Αμερικανός Forward, ήταν ο "νέος" με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής, καθώς αγωνίστηκε  για 20 ' στη Βαρκελώνη. Έπαιξε κυρίως στο "4", αλλά  βοήθησε και για σημαντικό διάστημα στο "3"-συνυπάρχοντας με τον Βεζένκοφ στην 5αδα!
"Χλάτσωσε" 2 τριποντάκια (2/3) ένα από τις 45 μοίρες κι ένα από την κορυφή, σκόραρε και 4/4 βολές (σύνολο 10 πόντους), ενώ προσέφερε και με 4 ριμπάουντ και 3 κερδισμένα φάουλ. 
Γεμάτη εμφάνιση από τον Διόσκουρο-Forward του Βεζένκοφ, o οποίος προσωπικά μου έκανε πολύ θετική εντύπωση αμυντικά, καθώς έδειξε ότι τακτικά είναι εξαιρετικός στην ομαδική άμυνα! Οκ, στην προσωπική άμυνα υστερεί, καθώς είναι αργός στα πόδια αλλά στο Palau κάλυπτε ολόσωστα τους χώρους και χρησιμοποίησε πολύ σωστά το μεγάλο του κορμί (2.08 είναι μην ξεχνάμε!). Δεν φοβήθηκε δε να πάει στις επαφές (έχει την ταμπέλα του "soft" παίχτη), κάνοντας 4 φάουλ... 

Tarik Black 

Mπορεί να έπαιξε λίγο (9'), αλλά ο 3ος τη τάξει Center της ομάδας έδειξε πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία. 
Επιθετικά χρησιμοποιώντας τον όγκο  του σκόραρε ένα καλάθι και φαουλ δείχνοντας ότι το χει στο low post game καλύτερα από τους Fall-Bolomboy, ενώ πήρε και ένα επιθετικό ριμπάουντ. 
Το ζουμί όλο στην εμφάνιση του όμως ήταν αμυντικό και δεν φάνηκε στην στατιστική. Ο Black επαιξε εξαιρετική άμυνα, βρισκόμενος στην αγαπημένη του θέση στο παρκέ, κεντρικά στα 4-5 m. Εκεί έκλεινε ΟΛΟΥΣ τους χώρους με το πέτρινο κορμί του, τα τεράστια χέρια του και τα καλά πλάγια βήματα του, απαγορεύοντας την είσοδο στην ερυθρόλευκη ρακέτα, ενώ έδειξε μάχιμος ακόμα και μετά τις αλλαγές κυνηγώντας τους αντιπάλους Guard! 
To "+/-" του  +7, δείχνει πως κάθε άλλο σαν λύση ανάγκης απέδωσε... 


Συνοψίζοντας... Επαναλαμβάνω δεν βγαίνουν συμπεράσματα από την 1η αγωνιστική, αλλά τα πρώτα σημάδια των νέων ήταν αρκετά ενθαρρυντικά!  Άπαντες εκτός από ταλέντο, διαθέτουν και εμπειρία, ενώ δείχνουν και καλοί και σοβαροί χαρακτήρες. Έχουν δρόμο ακόμα και αυτοί και η ομάδα... Η ομαδα η... οποία, την Παρασκευή ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ των θυρών, δίνει ένα πολύ δύσκολο και πονηρό τεστ κόντρα στην Ζαλγκίρις... Πολύ προσοχή, πολύ συγκέντρωση και όλα θα γίνουν... Ακόμα και χωρίς τον 6ο παίχτη της στις εξέδρες... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου