Χαμηλά το κεφάλι - ο πήχης ψηλά... Ξεκινάμε!



Ο Αντιδραστικός (ενθουσιασμένος) ενόψει της έναρξης της αγωνιστικής δράσης η οποία επιτέλους ξεκινάει, γράφει για τον  Ολυμπιακό μας, ο οποίος ξεκινάει τη νέα σεζόν, με χαμηλά το κεφάλι αλλά με τον πήχη ψηλά...

Και να που επιτέλους η αναμονή τελείωσε. Μετά από 4 δύσκολους μήνες απραξίας, χωρίς την ομάδα αυτή που παθολογικά κάποιοι αγαπάμε και στηρίζουμε, ήρθε η ώρα οι Πέμπτες κι οι Παρασκευές μας (και οι Κυριακές μας), να αποκτήσουν και πάλι νόημα! Η νέα EuroLeague και βεβαίως οι ελληνικές υποχρεώσεις, ξεκινούν και το ερυθρόλευκο "καράβι" θα ξεκινήσει το ταξίδι του...! Με καλους "καπετανέους" (πρόεδροι και coach B) και με ένα εκπληκτικό "πλήρωμα" , άπαντες είμαστε ενθουσιασμένοι και ανυπόμονοι, ελπίζοντας σε μια ακόμα ιστορική και όμορφη σεζόν, όπως η περσινή και γιατί όχι και ακόμα καλύτερη!

Το κεφάλι χαμηλά 

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει τη σεζόν αυτή, με τον κεφάλι χαμηλά, καθώς αυτό επιτάσσει η "κουλτούρα" του τμήματος. Οι ερυθρόλευκοι είναι μια ομάδα που της αρέσει να τα βάζει με τα θηρία, που έχουν διπλάσια και τριπλάσια budget και ταυτόχρονα λατρεύει την ταμπέλα του αουτσάιντερ, παίζοντας με το παραδοσιακό της dna ΜΑΧΗΣ, ΙΔΡΩΤΑ και ΠΑΘΟΥΣ, κόντρα σε όλους και σε όλα. Το κεφάλι λοιπόν είναι χαμηλά, όχι από ηττοπάθεια, αλλά απο την ταπεινότητα και την σκληρή δουλειά!!! 

Στην EuroLeague ο Θρύλος για ακόμα μια φορά, ξεκινάει πιο "κάτω" στα χαρτιά, από πολλές άλλες ομάδες. Οι δυο "κλασικές" Ισπανικές, οι δυο  Τούρκικες, η Αρμάνι, η νεόπλουτη Μονακό, ή η Μακάμπι. Υπάρχουν ένα σωρό ομάδες με πολύ μεγαλύτερα budget και... αστέρια στις τάξεις τους. Αλλά ο Ολυμπιακός με τα δικά του όπλα, με ιδρώτα, δουλειά, πάθος και βεβαίως με το δικό του μοναδικό PROJECT και DNA ανυπομονεί να τα βάλει ξανά με όλους και με όλα! Ο Ολυμπιακός απέναντι στον κάθε "Μιροτιτς ή Λάρκιν ή Ταβάρες" της διοργάνωσης που αμοίβεται με 3-4 εκ., εχει να αντιπαραθέσει το δίδυμο ηγετών του Σλούκα και Βεζένκοφ. Απέναντι σε κάθε ομάδα με budget 20 και 30 και 40 εκατομμυρίων, εχει να αντιπαραθέσει το πάθος του Παπ, του Γουόκαπ και του ΜακΚίσικ! 

Στην Ελλάδα άλλωστε... μπορεί εκεί πλέον να βρίσκεται σαφώς πιο ψηλά από τον αιώνιο αντίπαλο του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα υποτιμήσει και δεν θα θεωρήσει τίποτα ως δεδομένο, θέλοντας να διατηρήσει τα περσινά σκήπτρα του..! Ίσα ίσα που η διατήρηση της κορυφής, επιτάσσει ακόμα περισσότερη δουλειά και ταπεινότητα. Σε καμία περίπτωση οι ερυθρόλευκοι δεν θα υποτιμήσουν τον αιώνιο τους. 

Ο πήχης ψηλά

Στον Ολυμπιακό δεν κρύβονται. Δεν κάνουν μεγάλες δηλώσεις, αλλά έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο πλάνο τους και στο ρόστερ τους, βάζουν ψηλά τον πήχη. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν πλέον ξεκάθαρα την καθιέρωση και στοχεύουν ΔΕΔΟΜΕΝΑ να βρεθούν στα Play Offs της EuroLeague, με το βλέμμα ή καλύτερα τη σκέψη, να πηγαίνει έστω και στα κλεφτά σε μια ενδεχόμενη παρουσία στο Final 4..! Στο τμήμα βέβαια είναι τόσο έμπειροι και έξυπνοι, που ξέρουν/ξέρουμε ότι η σεζόν αναμένεται τόσο μεγάλη, μακρά και δύσκολη. Τα play offs θέλουμε λοιπόν. Αυτός είναι ο "νυν υπερπάντων αγών" . Όλα τα άλλα στην ώρα τους... 

Η συγκεκριμένη ερυθρόλευκη ομάδα, παρά τον πολύ μεγάλο φετινό ανταγωνισμό στην διοργάνωση, ειδικά αν διατηρήσει την καυτή έδρα της έστω κοντά στα περσινά επίπεδα, είναι ξεκάθαρη διεκδικήτρια 8αδας. Πέρυσι πολλοί δεν τον περίμεναν τον Ολυμπιακό, φέτος όμως άπαντες τον σέβονται και τον υπολογίζουν... 

Εκτός από τα play offs βέβαια, στο Λιμάνι θέλουν και όλους τους εν Ελλάδι διαθέσιμους... τίτλους. Στην περσινή επιστροφή τους μετά το ιστορικό #mexritelous, έκαναν σαματά με το νταμπλ και προφανώς θέλουν φέτος να διατηρήσουν τα γηγενή σκήπτρα τους, κοντρα μάλιστα στον αιώνιο αντίπαλο τους, ο οποίος αναμένεται να παρουσιαστεί εμφανώς βελτιωμένος και σαφώς πιο ανταγωνιστικός! Πρωτάθλημα και Κύπελλο είναι για ακόμα σεζόν λοιπόν,  κάτι σαν αυτοσκοπός του τμήματος-ας μην γελιόμαστε! 

Το story αυτής της ομάδας, έχει ακόμα πολλά επεισόδια

Ο Ολυμπιακός μετά από 3-4 μετριότατες σεζόν, πέρυσι έκανε το δικό του comeback, τρελαίνοντας τον κόσμο του και κάνοντας όλη την Ευρώπη να τον σεβαστεί ξανά. Ωραία η περσινή επιστροφή, θα γινόταν εύκολα... "ταινία" , αλλά η ιστορία αυτής της ομάδας βρίσκεται ακόμα στην αρχή...! Ο Μπαρτζώκας, ο Σλούκας, ο Βεζένκοφ, ο Παπανικολάου, ο Γουόκαπ και ο Σακίλ, αυτή η πανέμορφη παρέα έχει ακόμα πολλά... επεισόδια να μας χαρίσει. Ο λόγος απλός. ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ, αυτός ο κορμός παιχτών , αυτός ο προπονητής, έχουν ακόμα πολλά χρόνια μπάσκετ, ΜΑΖΙ! Και στους παλιούς αυτούς προστέθηκαν λίγα αλλά... "ωραία εργαλεία" φέτος! 

Σε καμία περίπτωση η περσινή πορεία δεν ήταν πυροτέχνημα. Ο Ολυμπιακός έχει ένας σαφές και ξεκάθαρο πλάνο εδώ και σχεδόν μια τριετία και πάνω σε αυτό έχτισε και φέτος, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική off season! Το 80% της ομάδας παρέμεινε, ήρθαν παίχτες για να δώσουν βάθος στον πάγκο (αυτό έλειψε πέρυσι κι η ομάδα αναγκάστηκε να πορεύεται με πολύ μικρό rotation) και περισσότερες επιλογές στον coach, ενώ ξεκάθαρα το μπάσκετ που προσπαθεί να αποδώσει η ομάδα πάνω στο παρκέ είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις μοντέρνες και σύγχρονες τάσεις παγκοσμίως.

Δεν ξέρω αν αυτή η ομάδα καταφέρει εν τέλει όλα όσα πέτυχε πέρυσι, ξέρω όμως σίγουρα, πως το φετινό "group" στο ΣΕΦ, στήθηκε για να παίξει ακόμα καλύτερο και σωστότερο (σύμφωνα με τα θέλω του προπονητή) μπάσκετ! 

Μοντέρνο μπάσκετ-γεμάτο ρόστερ

Αναλύσεις για τους παίχτες της ομάδας και το μπάσκετ που μπορεί να "βγει" στο παρκέ, έχετε διαβάσει ένα σωρό στο RedDunker. Στο τελευταίο άρθρο πριν την επίσημη έναρξη, θα κάνω απλά μια ανακεφαλαίωση: 

Ο νέος Ολυμπιακός, αμυντικά, θα βασιστεί στην αθλητικότητα και στην ομαδικότητα, με την άμυνα με αλλαγές ξανά σε πρώτο πλάνο και με εμβάθυνση στις καλές αποστάσεις και στις περιστροφές μακρυά από τη μπάλα. Επιθετικά, θα δούμε πολύ passing game (με απόντα κάποιον κλασικό iso παίχτη όπως ο Ντόρσεϊ, θα δούμε ακόμα περισσότερo! ), συνεχείς κινήσεις, αρκετό transition και βεβαίως μπόλικα τρίποντα...! 
Σημείο κλειδί δε, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του coach, και στις δύο πλευρές του παρκέ, τα ριμπάουντ... 

Το ρόστερ έχει μείνει σε έναν μεγάλο βαθμό ίδιο (κατά τα τα 8/12 !), καθώς οι βασικοί του κορμού Σλούκας, Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Φαλ, Γουόκαπ, ΜακΚίσικ και Λάρι συνεχίζουν, ενώ κατά την off season δόθηκε μεγάλη έμφαση στην ενίσχυση της frontline, εκεί όπου αποκτήθηκαν δύο σκληρά και αθλητικά παιδιά πίσω από τον Φαλ (Μπολομπόι και Μπλακ) κι ένας "κλώνος του Σάσα- πίσω από τον Σάσα", ο φοβερός σουτέρ Πίτερς
Μοναδική απώλεια η φυγή του Τάιλερ Ντόρσεϊ (για το Dallas) , τον οποίο ο Ολυμπιακός αντικατέστησε με τον Αϊζάια Κάνααν. Ο Ντόρσεϊ έπαιρνε περισσότερες πρωτοβουλίες, κρατούσε μπάλα και έπαιζε full isolation, την ίδια στιγμή που ο Κάνααν είναι πιο off ball παίχτης, ψάχνοντας την ευκαιρία να βγει από τα σκριν και να... μπουμπουνίσει. Είναι τελείως διαφορετικοί παίχτες και μένει να δούμε πως θα "λειτουργήσει" η είσοδος του κοντορεβυθούλη combo στο rotation... 

Προμηθέας και πιθανώς Παναθηναϊκός για το super cup λοιπόν, ακολουθεί η έξοδος στην Βαρκελώνη για την πρεμιέρα της Euroleague και έπεται συνέχεια... Η σεζόν επιτέλους ξεκινάει και μου φαίνεται σαν ψέμα... Υγεία να υπάρχει στην ομάδα (βασικά σε ΟΛΕΣ τις ομάδες) και τα καλύτερα είναι μπροστά μας...

Yγ: όνομα λίγκας: RedDunker BasketBlog
Κωδικός : 9BA4BADE

Κάντε join να παίξουμε όλη τη σεζόν και το Fantas-άκι μας...! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου