Αιώνια σύγκριση ρόστερ, λίγο πριν την 1η κούπα της σεζόν...



Ερυθρόλευκοι και Πράσινοι ολοκληρώνουν τις off seasons τους και η ώρα για την πρώτη "κούπα" της σεζόν (SuperCup...) έφτασε.
Ο Αντιδραστικός "τολμά" -αν κι ακόμα προφανώς είναι ΠΟΛΥ νωρίς- "σύγκριση προσώπων" των δύο ρόστερ (ανά θέση, ανά ρόλο κτλ), ενώ ρισκάρει να "τοποθετηθεί" για την πιθανή φετινή πορεία των ομάδων... 

Το προσεχές Σ-Κ η μακρά αναμονή ΟΛΩΝ μας... φτάνει στο τέλος της. Το "μπασκετάκι" επιτέλους ξεκινά και ο (άνευ "λόγου κι αιτίας" εδώ που τα λέμε!) θεσμός του Super Cup, αποκτά "άλλο" ενδιαφέρον καθώς πολύ πιθανό να δούμε την 1η αιώνια κόντρα της σεζόν...! Έστω και αν σαν... κούπα δεν έχει καμία αξία (πιο πολύ φιλική αναμέτρηση θα έλεγα πως είναι...) , μόνο και μόνο η αιώνια διαμάχη την καθιστά ιδιαίτερη και σημαντική! 

Στο  παρκέ της Ρόδου, θα βρεθούν δυο ομάδες σαφώς ανέτοιμες, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία. Ο μεν Ολυμπιακός γιατί είχε τη μισή δωδεκάδα του (!) στο Eurobasket, o δε Παναθηναϊκός γιατί έχει αλλάξει κατά τα 10/12 (!), έχει και νέο προπονητή, οπότε γενικά θα χρειαστεί αρκετό χρόνο ώστε να "δέσει" σαν σύνολο. 

Πριν προχωρήσω παρακάτω στη σύγκριση προσώπων και θέσεων, να τονίσω ότι προφανώς θεωρώ τον Ολυμπιακό καλύτερη ομάδα, με καλύτερο ρόστερ και καλύτερο προπονητή, ενώ (επίσης προφανώς) θεωρώ ότι έχει το πλεονέκτημα ειδικά στην "αρχή" της σεζόν, λόγω της δικής του υψηλής ομοιογένειας και της "μηδενικής" αντίστοιχης πράσινης.

Αφήνω τις σάλτσες και πάω κατευθείαν στο ψητό. Πάμε για το Head2Head ή αλλιώς την σύγκριση προσώπων στα δύο αιώνια ρόστερ

Point Guard: 


Σλούκας vs Γουόλτερς: αυτοί οι δύο θα είναι οι floor generals των δύο αιωνίων! 
Ο Σλούκας είναι ένα από τα κορυφαία και πιο έμπειρα Guard της διοργάνωσης εδώ και χρόνια, χωρίς να εχει - πια-να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Φημίζεται τόσο για την δημιουργική του ικανότητα (δίνοντας μεγάλο πλάτος στην ομάδα του), όσο και για τα σουτ του μέσης απόστασης, μετά από ντρίμπλα. Είναι δε εκ των κορυφαίων "Clutch players" της διοργάνωσης. 
Ο δε Γουόλτερς, μετά από αρκετές σεζόν με απλό συμπληρωματικό ρόλο σε ομάδες της EuroLeague ή του ΝΒΑ, μετά το περσινό του ηγετικό ξεπέταγμα στον Ερυθρό, θέλει να αυξήσει το status του. Παραδοσιακός πασέρ, τίμιος αμυντικός, ενώ επιθετικά λατρεύει να τελειώσει τις φάσεις με floaters. 
And the winner is: Ο Κώστας Σλούκας δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Νέιτ Γουόλτερς, καθώς είναι σαφώς ανώτερος Guard. Παρ' όλα αυτά δεν πρέπει να υποτιμούμε τον Αμερικάνο playmaker των Πρασίνων, καθώς είναι ένας καλός και τίμιος αθλητής. 

Γουόλκαπ vs Λι: οι facilitated guard των δύο ομάδων... Οι άνθρωποι που κάνουν όλες τις βρώμικες δουλειές - κ οχι μόνο-στην περίμετρο. 
Ο Τόμας Γουόλκαπ στην 2η σεζόν του στο λιμάνι και αισίως στην 5η στην EuroLeague, παρουσιάζεται πιο ώριμος από ποτέ. Μιλάμε για ίσως τον κορυφαίο guard-αμυντικό της Ευρώπης (με τον Ντάνι Χάκετ στα 36 του πια), ο οποίος μπορεί να μαρκάρει άριστα σχεδόν σε όλες τις θέσεις, ενώ επιθετικά είναι σοβαρότατος δημιουργικά (βλέπει επίσης πολύ πλάτος) και απόλυτα "οικονομικός" στο σκοράρισμα (spot σουτ 3 πόντων, floater, drive). 
Ο Πάρις Λι, θα βρεθεί στην 2η σεζόν του στην EuroLeague, μετά την πολύ καλή περσινή του rookie σεζόν στην Μονακό. Ο Λι αν και μικρός στο δέμας είναι εξαιρετικός σκόρερ, διαθέτοντας γρήγορο πρώτο βήμα (για τις διεισδύσεις του τις οποίες ολοκληρώνει συνήθως με floater) και πολύ αξιόπιστο τρίποντο (αριστερόχειρας). Αμυντικά είναι τρομερός στην πίεση πάνω στη μπάλα, αλλά μέχρι εκεί. Μακρυά από αυτή, λόγω ύψους , δεν είναι καθόλου αξιόπιστος. 
And the winner is: συμπαθητικός παίχτης και με ωραίο πακέτο ο Λι, αλλά ο Τόμας Γουόλκαπ αποτελεί την επιτομή του facilitated guard, αυτή τη στιγμή στην διοργάνωση. 

Λούντζης vs Μποχωρίδης: οι 3οι guard tων ομάδων. Παίχτες με μικρό ρόλο. Ο Λούντζης νεότερος γαρ και με πολύ καλύτερο κορμί, εχει σαφώς μεγαλύτερο potential, ο δε Μποχωρίδης είναι πιο έμπειρος. 
And the winner is : δεν θα προτιμήσω κανέναν. Δύσκολα κάποιος θα ναι ουσιαστικά σημαντικός στην ομάδα του. 

Shooting Guard:

Κάνααν vs Γκριγκόνις: οι δύο σουτέρ των αιωνίων, παίχτες βασικοί στο rotation και άκρως σημαντικοί. 
Ο Κάνααν μετά από μια μακρά καριέρα, σε middle safe συλλόγους σε Αμερική και Ευρώπη, αναζητά τους τίτλους. Είναι σεσημασμένος σουτέρ τριών πόντων, με αγαπημένη του κίνηση την άμεση εκτέλεση μετά από σκριν! Μέτριος στις εκτελέσεις εντός ρακέτας, πιέζει την μπάλα - αλλά μέχρι εκεί αμυντικά. Ο Μπαρτζώκας θα τον χρησιμοποιήσει (υποθέτω) κυρίως σε ρόλους off ball (εν αντίθεση με τον Ντόρσεϊ). 
Ο Γκριγκόνις είναι το αστέρι του ΠΑΟ. Ένας παιχτης με πολύ αξιόπιστο σουτ μέσης και μακρινής απόστασης, σχεδόν άχαστος στις βολές, με αρκετά καλή δημιουργία επίσης. Δυσκολεύεται στα drive τα οποία συνήθως δεν προτιμά. Αμυντικά είναι αρκετά soft αλλά παράλληλα έχει καλό κορμί και ύψος. Συμμετέχει και στην κατοχή αλλά κινείται πολύ καλά και μακρυά από τη μπάλα. 
And the winner is: o Γκριγκόνις θα είναι σαφώς πιο επιδραστικός και σημαντικός στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ο δε Κάνααν δείχνει να χρειάζεται ακόμα χρόνο και ρυθμό. Η ψήφος εδώ πηγαίνει στον Λιθουανό. 

Λαρεντζάκης vs Άντριους: τα back up 2αρια, δύο παίχτες με διαφορετικούς ρόλους, καθώς ο Λάρι χρησιμοποιείται σαν ένας all around SG, ο δε Άντριους έχει έρθει με τη στάμπα του σκόρερ. 
Ο Λαρεντζάκης κάθε χρόνο αρπάζει ευκαιρίες κι έχει φτάσει να θεωρείται ένα ισότιμο μέλος στο ερυθρόλευκο Rotation. Σκληρός αμυντικός, παίζει με πλήρη άγνοια κίνδυνου στην επίθεση, ένας πανέξυπνος αθλητής με super ψυχολογία. Στα μείον του, ότι δεν έχει σταθερότητα στην απόδοση του και επίσης πως παρασύρεται εύκολα και χάνει το μυαλό του. 
Ο Άντριους είναι ένας παίχτης γρίφος. Ήρθε με τη στάμπα του super scorer έστω και σε μικρότερες λίγκες, ενώ γράφτηκε στα πράσινα μέσα πως αποτελούσε πόθο της... Παρτιζάν και του Ζοτς! Παρ' όλα αυτά στα φιλικά και ειδικά στο τουρνουά προς τιμήν του Παύλου, απογοήτευσε και ακούγεται πως είναι προς αποχώρηση σε περίπτωση που αποκτηθεί κι άλλος ξένος (PF). Είναι πάντως ένας παίχτης με έφεση στο iso το οποίο ολοκληρώνει συνήθως με σουτ μέσης απόστασης, μετριος αμυντικά. 
And the winner is : ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είναι πιο έτοιμος και χρήσιμος παίχτης, οπότε... κερδίζει. Παρ' όλα αυτά ο Άντριους δεν παύει να αποτελεί γρίφο και αν μείνει και στηριχτεί ποτέ δεν ξέρεις... 

Small Forward: 

Παπανικολάου vs Πονίτκα: ο Παπ αποτελεί τον νέο αρχηγό του Ολυμπιακού και δεδομένα είναι ο αγαπημένος παιχτης του coach Μπαρτζώ! Ο δε Πονίτκα είναι επίσης η επιτομή του "παίχτη του προπονητή", καθώς κάνει πολλά πράγματα πάνω στο παρκέ. 
Ο Κώστας Παπανικολάου είναι κυριολεκτικά ο παίχτης για όλες τις δουλειές του coach B. Πραγματικά ο Μπαρτζώκας τον λατρεύει, για αυτό και του δίνει πολύ μεγάλο χρόνο στο rotation. Τρομερός stopper, μαρκάρει παντού, είναι αθλητικός και πρώτος στο transition, σουτάρει spot, εμπνέει με το πάθος του. 
O Πονίτκα είναι ένας έμπειρος αθλητής, με καλή καριέρα (όχι όμως τίποτα το ιδιαίτερο), ο οποίος είναι ένας χρυσός ρολίστας βοηθώντας σε άμυνα, ριμπάουντ, δημιουργία. Αυτό έκανε στη Ζενιτ 3 χρόνια, αυτό θα κάνει και στον ΠΑΟ. Αν περιμένουν κάτι παραπάνω από εκείνον στο ΟΑΚΑ, ίσως να απογοητευτούν. 
And the winner is : Παπ και Πονίτκα του Eurobasket, είναι δυο ισάξιοι παίχτες. 100% χρήσιμοι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του παρκέ. Έχοντας τις απορίες/επιφυλάξεις μου, για τον ρόλο και τον τρόπο χρησιμοποιήσης του Πολωνού (αλήθεια γιατί δεν τον διεκδίκησε όταν έμεινε ελεύθερος από τη Ζενίτ;), θα το παίξω το σημείο, σαν Πόντιος Πιλάτος, Χ... 

ΜακΚίσικ vs Αδέρφια Καλαϊντζάκη: ο Ολυμπιακός back up του Παπ έχει τον Σακίλ ΜακΚίσικ στην 4η σεζόν του στα ερυθρόλευκα, ο δε Παο, διαθέτει τα συμπαθητικά και ταλαντούχα αδέρφια Καλαϊντζάκη... 
Ο ΜακΚίσικ παίζει το πιο ώριμο μπάσκετ της καριέρας του, με τη φήμη να λέει πως ο ρόλος /χρόνος του θα ανέβει... πολύ φέτος (παίζοντας αρκετά και στο "2"). Γιατί αυτό; Μα πολύ απλά, κάνει ένα σωρό πράγματα στο παρκέ. Legend του drive και του transition, καλός αμυντικός, αισίως δε στα πλαίσια της φοβερής του βελτίωσης, δημιουργεί και σουτάρει αξιόπιστα έξω από τα 6,75m (έχοντας φτιάξει ΤΡΟΜΕΡΑ την μηχανική του σουτ του!). 
Οι νεαροί αδερφοί Καλαϊντζάκη, έχουν καλό πακετάκι. Καλά κορμιά, επιθετικό ταλέντο ενώ πλέον κουβαλούν και από μια σεζόν (διαφορετικής) "ενηλικίωσης" ο καθένας τους. Ειδικά ο Γιώργος, αν τον πιστέψουν, μπορεί να βγάλει πράγματα και στις δύο πλευρές του παρκέ, καθώς στην Αμερική δούλεψε πολύ το κορμί του. Εγώ αν ήμουν στο πράσινο επιτελείο, θα έδινα επιτέλους ευκαιρίες σε αυτά τα παιδιά. 
And the winner is: όσο και να τα συμπαθώ τα αδέρφια, ο ΜακΚίσικ είναι ανώτερος. Οι πιτσιρικάδες είναι άπειροι, ο δε Σακιλ παίζει το μπάσκετ της καριέρας του, σε μια ομάδα που του χει ταιριάξει πολύ... 

Power Forward:

Βεζένκοφ vs Ντέρικ Γουίλιαμς: δύο έμπειροι αθλητές για τους αιώνιους στο "4", με τον Ολυμπιακό να έχει τον MVP του, Σάσα, εκεί, ο δε ΠΑΟ να ρισκάρει με τον πολυταξιδευμένο Γουίλιαμς, ο οποίος ψάχνει το λιμάνι του στο... ΟΑΚΑ.
Δεν χρειάζεται να πω πολλά για τον Βεζένκοφ. Μιλάμε ίσως για το κορυφαίο 4αρι της EuroLeague! Ένας PF με τεράστια έφεση στο σκορ (γενικά) , στο μακρινό σουτ (ειδικά) και στο ριμπάουντ (στα όρια του double double σε κάθε ματς είναι ο τύπος), που πλέον το παλεύει αθλητικά και στην άμυνα! 
Ο δε Γουίλιαμς είναι ένα κλασικό αθλητικός πλάγιος . Πηδάει ψηλά και του αρέσει να καρφώνει από παντού και εντυπωσιακά. Κινείται και ξεκινάει τις επιθέσεις του από τις πτέρυγες, σουτάρει σχετικά αξιόπιστα από τις γωνίες, στην άμυνα δεν κλέβει αλλά δεν είναι και καλός. Διαθέτει την εμπειρία της διοργάνωσης (5η του σεζόν), αναζητά επιτέλους μια ομάδα να γίνει το αστέρι της (για αυτό ήρθε από την Αμερική κι ακόμα δεν τα χει καταφέρει). 
And the winner is : δεν σηκώνει κάποια... ανάλυση η κουβέντα. Ο Βεζένκοφ είναι ο κορυφαίος PF σε όλη την Ευρώπη αυτή τη στιγμή, δεν θα γινόταν να συγκριθεί με έναν απλά ΚΑΛΟ PF όπως ο Γουίλιαμς-και για να μην παρεξηγηθώ, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως ο υπερηχητικός Αμερικάνος είναι παίχτης της σειράς! 

Πίτερς vs Μαντζούκας/Χουγκάζ: ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι επένδυσε στο backup του MVP του, φέρνοντας τον Άλεκ Πίτερς, οι δε Πράσινοι στη θέση έχουν μεγάλο/σοβαρό κενό, καθώς πίσω από τον Ντερίκ, έχουν δυο πιτσιρίκια, τα οποία δεν στήριξαν ούτε καν πέρυσι. 
Ο Πίτερς πίσω από τον Σάσα, με το φοβερό του σουτ και γενικά με το αυθεντικό επιθετικό του dna, καταστεί τον Ολυμπιακό πραγματικά ΔΥΝΑΤΟ στη θέση "4". Ο έμπειρος Αμερικανός, είναι βέβαια μέτριος αμυντικά, αλλά αυτό με δουλειά δεδομένα θα βελτιωθεί. Άλλωστε ένας τέτοιος σκόρερ, επιλέχθηκε από τον coach B, κυρίως για... το επιθετικό του ρεπερτόριο. 
Για Μαντζούκα και Χουγκάζ, έχω να πω, πως καλώς να τις πάρουν τις ευκαιρίες! Αν και αμφιβάλλω για αυτό. Potential ειδικά ο Μαντζούκας διαθέτει μεγάλο (φοβερό κορμί, καλη τεχνική, σωστή μηχανική σουτ κτλ), ενώ ακόμα και ο Χουγκάζ, νεαρός, ψιλόλιγνος με σουτ, είναι περίπτωση με ενδιαφέρον. Βέβαια στον ΠΑΟ, ακούγεται πως ψάχνουν για 8ο ξένο ή πως επιζητούν την επιστροφή Μήτογλου, κοινώς θέλουν επειγόντως παίχτη στην θέση. Αν πάρουν προφανώς αλλάζουν τα δεδομένα. 
And the winner is: προφανώς... Πίτερς. Ας σοβαρευτούμε. Αν πάρει ευκαιρίες ειδικά ο Μαντζούκας, τότε το συζητάμε. 


Center:

Φαλ vs Παπαγιάννης: στη θέση του βασικού center, οι δυο αιώνιοι είναι απόλυτα καλυμμένοι, διαθέτοντας δύο εξαιρετικούς δεινόσαυρους, από τους καλύτερους της Ευρώπης! 
Ο Μουσταφά Φαλ, ένας από τους περσινούς ερυθρόλευκους πρωταγωνιστές της σεζόν, είναι ένα αμυντικό απροσπέλαστο κτήνος, με εξαιρετικό παιχνίδι πλέον και στο low post, καθώς εκεί χρησιμοποιεί φοβερά το κορμί του για να ρολάρει κι επιπλέον του αρέσει και να δημιουργεί (είτε προς συμπαίκτες που κόβουν μέσα, είτε προς τις αδύνατες πλευρές) . Φοβερός ριμπάουντερ επίσης. Στα μείον του τα μέτρια τελειώματα στο low post και το κακό ποσοστό στις βολές. 
Ο Παπαγιαννης είναι ο νέος πράσινος αρχηγός, ο οποίος μαζί με τον Γκριγκόνις, θα αποτελούν τα δύο αστέρια στο ΟΑΚΑ. Με τα καλά guard που θα χει πλέον συμπαίκτες, μπορεί να κάνει θραύση στο low post επιθετικά, καθώς τελειώνει πολύ ψηλά τις φάσεις, ενώ διαλύεται καλό middle range σουτ και βάζει βολές. Αμυντικά είναι εξαιρετικός ριμπάουντερ και τρομερός στα block, εχει καλά πόδια στην περίμετρο, αλλά παραμένει soft στην άμυνα χαμηλά. 
And the winner is: παιδιά προσοχή. Πέρυσι ο Φαλ πραγματικά ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΕ τον Παπαγιάννη, στις μεταξύ τους κόντρες. Η διαφορά τους στο τετ α τετ ήταν χαώδης. Παρ' όλα αυτά, φέτος ο Παπαγιάννης θα ναι σαφώς καλύτερος, τουλάχιστον επιθετικά, καθώς θα έχει αρκετούς συμπαίχτες να του πασάρουν (οι δυο Guard, o Πονίτκα και ο Γκριγκόνις!). Λόγω potential και ηλικίας θα διάλεγα Πάπα, λόγω των περσινών οργίων Φαλ, ας πάω safe στο Χ. 

Μπολομπόι vs Γκουντάιτις: δύο έμπειρα και δυνατά παιδιά, θα αποτελούν τους back up center των αιωνίων. Παίχτες που ενδεχομένως σε άλλες ομάδες της διοργάνωσης, να έπαιζαν ακόμα και βασικοί! 
Ο Μπολομπόι είναι ο ορισμός του Rim Protector, ενός αμυντικού-αθλητικού ψηλού, που σχεδόν όλα τα ρόστερ χρειάζονται. Αλτικός, με γρήγορα πόδια, καλά πλάγια βήματα, ξεκάθαρα ένας αμυντικός στα όρια του stopper. Επιθετικά "καρφώνει από παντού" μετά το PnR, βάζει βολές, ενώ έχει προσθέσει και σχετικά καλό μακρινό σουτ, στο ρεπερτόριο του. Βασικό μειονέκτημα του, το σχεδόν ανύπαρκτο παιχνίδι με πλάτη. 
Ο Γκουντάιτις, πήγε πίσω από τον τραυματισμό του προ 3ετιας κ σχεδόν ακόμα ψάχνεται. Στη Ζενίτ πήγε σχετικά καλά, στον ΠΑΟ θέλει πλέον την καθιέρωση. Αν και 208cm συμπεριφέρεται πλήρως σαν δεινόσαυρος, είναι ένας βαρύς ψηλός, με μεγάλο όπλο του το παιχνίδι στο low post και τα καλά τελειώματα. Είναι δυνατός αμυντικά, αλλά γενικά είναι αργός και δεν έχει αμυντικό φίλτρο. 
And the winner is:  καλοί και χρήσιμοι παίχτες, πιστεύω θα πάνε καλά. Ισάξιοι, δυσκολεύομαι να χρίσω νικητή. 

Ταρίκ Μπλακ vs - : στην απαιτητική θέση του center, ο Ολυμπιακός έχει την πολυτέλεια να διαθέτει έναν εξαιρετικά έμπειρο παίχτη, τον Ταρίκ Μπλακ σαν 3ο ψηλό, ο δε ΠΑΟ δεν έχει κανέναν. Ο Μπλακ έχει κάποια εξαιρετικά στοιχεία στο παιχνίδι του (τρομερά δυνατός στις επαφές, καλός αμυντικός, παιχνίδι στο low post) και θα βοηθήσει αρκετά το ερυθρόλευκο rotation. Στον δε ΠΑΟ, υπάρχει μεγάλο κενό εκεί... 

Η μάχη των πάγκων:

Μπαρτζώκας vs Ράντονιτς: ο coach B ανακηρύχθηκε προπονητής της χρονιάς στην περσινή EuroLeague, την ίδια στιγμή που ο Ερυθρός Αστέρας με τον Ντέγιαν Ράντονιτς στον πάγκο του, ήταν ίσως η πιο σκληρή ομάδα της διοργάνωσης... 
Καλοί προπονητές και οι δύο και έμπειροι. 
Ο Μπαρτζώκας έχει σαφώς περισσότερες παραστάσεις και επιτυχίες, ενώ φημίζεται για το ωραίο και μοντέρνο μπάσκετ που παράγουν οι ομάδες του, βασιζόμενο στην αθλητικότητα και την ομαδικότητα και στις δυο πλευρές του παρκέ. Λατρεύει το transition, το passing game και την άμυνα αλλαγών.
Ο δε Ράντονιτς είναι ένας προπονητής με σοβαρή καριέρα σε Ερυθρό και Μπάγερν, που αρέσκεται στο αργό set game επιθετικά, με πολύ παιχνίδι στο low post, ενώ αμυντικά θέλει σκληρές άμυνες επαφών. Επίσης επέλεγε πάντα ψηλά κορμιά. Με προβληματίζει πάντως... το γεγονός, πως το ρόστερ του Παναθηναϊκού, είναι δομημένο για διαφορετικό μπάσκετ από αυτό που μας έχει συνηθίσει ο Ράντονιτς. 
And the winner is: ο Μπαρτζώκας είναι καλύτερος προπονητής. Ο Ράντονιτς έχει πιο δύσκολο έργο μπροστά του, αλλά τον θεωρω σοβαρότατο και εργατικό. 

ΑND THE WINNER IS:

Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός: o... winner προφανώς θα φανεί στο τέλος της σεζόν. Εδώ τώρα κάνουμε απλή κουβεντούλα και εικασίες. Οι πάντες και τα πάντα άλλωστε κρίνονται στο παρκέ! 
Οι ερυθρόλευκοι είναι πιο γεμάτη ομάδα, με ξεκάθαρα καλύτερους παίχτες, ατομικά (όπως σας ανέλυσα παραπάνω). Συλλογικά επίσης έχουν το τεράστιο πλεονέκτημα της συνοχής, απέναντι σε έναν Παο που χει αλλάξει κατά 95% και θα χρειαστεί ΧΡΟΝΟ. 
Η ψήφος ναι μεν πηγαίνει "εύκολα" στον Ολυμπιακό, αλλά στο σημείο αυτό να τονίσω πως αφενός φαβορί μεταξύ αιωνίων δεν υπάρχουν κι αφετέρου οι Πράσινοι δεν θα έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με την τελευταία τους, ιστορικά κακή, χρονιά. Καλή στελέχωση έγινε στο ΟΑΚΑ, υπάρχουν μερικοί πολύ καλοί αθλητές και όταν δέσει ο Παναθηναϊκός, θα είναι ανταγωνιστικός. Περιμένω μια σεζόν με αρκετά ενδιαφέρουσες αιώνιες μάχες, καμία σχέση κοινως με το περσινό... 7-1.

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν στη Ρόδο 

Κοιτάξτε μεταξύ μας, το Super Cup δεν ενδιαφέρει κανέναν μας. Πιο πολύ σαν φιλικό προετοιμασίας θα είναι ο ενδεχόμενος (μην υποτιμάμε Κολοσσό και Προμηθέα) αιώνιος τελικός. Παρ' όλα αυτά το γόητρο θα ναι πάντα γόητρο και επιπλέον ο νικητής θα αποκτήσει μια έξτρα μικρή ώθηση ψυχολογίας ενόψει της έναρξης της σεζόν! 
Ο ΠΑΟ θα κατέβει χωρίς τον Γουόλτερς, μια μεγάλη απουσία, η οποία θα ρίξει υποθέτω στα βαθιά τον Πονίτκα. Είναι που είναι και αρκετά πίσω σε θέμα ομοιογένειας, η απουσία αυτή θα του στοιχίσει αρκετά, σε συνδυασμό με την ανετοιμότητα του Γκριγκόνις. Ο δε Ολυμπιακός, θα έχει μεν ανέτοιμο τον Σλούκα, αλλά κατά τα άλλα θα κατέβει με εξαιρετική συνοχή και κρίνοντας από τα φιλικά, με το πόδι στο γκάζι και Full ενέργεια! 
Φαβορί για τον πρώτο "τίτλο" της σεζόν ο Ολυμπιακός, αλλά το momentum απόλυτου αουτσάιντερ στο αντίπαλο στρατόπεδο, μόνο καλό μπορεί να κάνει. 
Περίμενω με ενδιαφέρον τα κοψίματα των 7ων ξένων εκατέρωθεν και γενικά ένα ευχάριστο και ωραίο ματς... 

Καλή σεζόν να έχουμε άπαντες, με την ευχή να μείνουν ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ όλες οι ομάδες και όλοι οι παίχτες! 

* Κάντε join και στην λίγκα του RedDunker στο Fantasy Challenge...! 👇👇👇



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου