RedDunker Scouting : Frontline για όλα τα γούστα..!



Η στήλη Scouting του RedDunker, αυτή τη φορά βάζει στο... μικροσκόπιο, την ερυθρόλευκη Frontline, η οποία δείχνει πιο ισχυρή από ποτέ και δείχνει φτιαγμένη για όλα τα γούστα (του... coach B) κι όχι μόνο...
Γράφει ο Αντιδραστικός

Στο τελευταίο blog γράψαμε και μιλήσαμε για την ερυθρόλευκη περιφερειακή γραμμή. Στο σημερινό σειρά παίρνει... η Frontline, η οποία θα είναι από τις πιο ισχυρές της EuroLeague (τουλάχιστον στα "χαρτιά" έτσι φαίνεται).

Ο Ολυμπιακός στην γραμμή των ψηλών του, εν αντίθεση με την περιφέρεια, προέβη σε αρκετές αλλαγές φέτος. Ο μυθικός Πρίντεζης αποχώρησε από την ενεργό δράση,  ο συμπαθής Κουίνσι Έισι επέστρεψε στην Αμερική,  ενώ οι εργάτες Λιβιό και Χασάν Μάρτιν,  κρίθηκαν από τον coach B ότι περισσεύουν και τα συμβόλαια τους δεν ανανεώθηκαν... Κάπως έτσι στην ομάδα παρέμειναν μόνο οι δυο βασικοί (και αναντικατάστατοι πέρυσι),  Σάσα Βεζένκοφ και Μουσταφά Φαλ...
Μεταγραφικά ο Μπαρτζώκας προχώρησε σε δυο πολύ προσεχτικές κινήσεις ,  φέρνοντας τους Άλεκ Πίτερς και Μπολομπόι για back up τους,  ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν η απόκτηση του Ταρίκ Μπλακ για 5ος ψηλός!

PF: με την αύρα του Σάσα και σουτ φαρμάκι...

Ο Ολυμπιακός στην θέση "4" διαθέτει τον περσινό υποψήφιο για MVP της  Euroleague, Σάσα Βεζένκοφ,  ενώ από πίσω του έφερε τον βασικό PF την τελευταία διετία της Μπασκόνια, Άλεκ Πίτερς, φτιάχνοντας ένα από τα καλύτερα δίδυμα στην Ευρώπη...

Σάσα Βεζένκοφ:

+Τρομερός σκόρερ,  τρομερός σουτέρ. Από τους καλύτερους επιθετικούς στην EuroLeague. Τρίποντα, drives, floaters, πολύ καλά κοψίματα, ο Σάσα σκοράρει με όλους τους τρόπους.
+Πραγματικά φοβερός ριμπάουντερ. Είτε αμυντικών είτε επιθετικών "σκουπιδιών".
+Ηγετική και παθιασμένη φυσιογνωμία εντός και εκτός παρκέ.
+Αισίως πολύ βελτιωμένος και αμυντικά.
-Έχει σχετικά αργά πόδια στην περιμετρική άμυνα.
-Δεν παίζει σχεδόν καθόλου με πλάτη (το μοναδικό στοιχείο που υπολείπεται του Μίροτιτς).

Άλεκ Πίτερς :

+Φονικός σουτέρ τριών πόντων. Ειδικά από τις 45 μοίρες.
+Εξαιρετικά ανεπτυγμένο επιθετικό IQ. Μεγάλο ρεπερτόριο στο σκορ.
+4ετης εμπειρία βασικού,  σε καλές ομάδες της EuroLeague (την σήκωσε το 2019 με την ΤΣΣΚΑ και θα την... σήκωνε το 2020,  με την Εφές...).
+Αρκετά ψηλός για PF (206 cm), με καλά νούμερα στα ριμπάουντ. 
-Μέτριος αμυντικά, κυρίως γιατί είναι αργός στα πόδια.
-Καθόλου αθλητικός. Του λείπει σκληράδα. 

Ο Ολυμπιακός στο "4" είναι από τις καλύτερες ομάδες της Euroleague. Διαθέτει δύο ΦΑΡΜΑΚΕΡΟΥΣ σουτερ (οι οποίοι θα του ανοίγουν το παρκέ ιδανικά) και συνάμα καλούς ριμπάουντερ. Επισης και οι δύο είναι διψασμένοι, σε ιδανική ηλικία και έμπειροι αθλητές.

CENTER: πιο πλήρης από ποτέ.

Ο Μουσταφά Φολ ήταν η περσινή μεγάλη έκπληξη της ομάδας και ο coach B φρόντισε να φέρει στο πλευρό του,  έναν ψηλό με τα ακριβώς αντίθετα χαρακτηριστικά από τον Γάλλο, τον Τζοέλ Μπολομπόι, ώστε να μην λείπει τίποτα από τους ερυθρόλευκους centers! Η επιλογή δε του κτήνους Ταρίκ Μπλακ για... 3ος ψηλός (!) πραγματικά είναι πολυτέλεια...

Μουσταφά Φολ:

+Εξαιρετικός αμυντικός, που προκαλεί τρόμο με το ύψος του στο low post! Πολύ αξιόπιστος παρά το βαρύ σκαρί του ακόμα και στην άμυνα με αλλαγές κόντρα σε πολύ πιο γρήγορους αντιπάλους.
+Καλός ριμπάουντερ. Ειδικά αμυντικά.
+Πολύ αξιόπιστος στο παιχνίδι στο low post, χρησιμοποιώντας ιδανικά το τεράστιο κορμί του.
+Ανεπτυγμένο δημιουργικό IQ. Πασάρει πολύ καλά από το χαμηλό είτε στις αδύνατες πλευρές είτε σε συμπαίκτες του που κόβουν μέσα.
-Βαρύ σκαρί που μπορεί να βγάλει συγκεκριμένα λεπτά πάνω στο παρκέ.
-Αρκετά μέτριος finisher (για αυτό και σκοράρει κυρίως με καρφώματα).

Τζοέλ Μπολομπόι :

+Τρομερά αθλητικός και λειτουργικός στο pick n roll.
+Εξαιρετικά αλτικός, ένας "ψηλός ορισμός" του rim protector.
+Defensive stopper, ο οποίος αμύνεται ιδανικά κόντρα σε αντιπάλους κοντούς.
+Καλό "σουτάκι" από μέση απόσταση αλλά και έξω από τα 6,75 m.
+Εμπειρία 4 ετών στο περιβάλλον και το πρόγραμμα της ΤΣΣΚΑ. 
-Μικρό ρεπερτόριο επιθετικά. Δυσκολεύεται πολύ με πλάτη.
-Μέτριος finisher στο low post.
-Πρώτη φορά σε ρόλο πιο ενεργό και σημαντικό, καθώς στην ΤΣΣΚΑ ήταν ρολίστας.

Ταρίκ  Μπλακ :

+Πολύ δυνατό σκαρί. Ένας πολύ σκληρός παίχτης και στις δύο πλευρές του παρκέ.
+Μεγάλη εμπειρία σε Ευρώπη και NBA.
+Καλό επιθετικό ρεπερτόριο,  καθώς σκοράρει είτε μετά από PnR, είτε μετά από κόψιμο,  ενώ είναι αξιόπιστος finisher.
+Υψηλό αμυντικό IQ.
-Αρκετά αργός πλέον. Ειδικά για την άμυνα στην περίμετρο. 
-Ερωτηματικό η φυσική κατάσταση του,  μετά την τελευταία "περίεργη" διετία του.
-Ερωτηματικό το αν θα βρει πνευματικό κίνητρο,  να ξαναπαίξει μπάσκετ υψηλού επιπέδου.

Οι ερυθρόλευκοι στην θέση "5" διαθέτουν πραγματική πληρότητα. Έχουν τρία φοβερά κορμιά και ταυτόχρονα τρεις πολύ δυνατούς αμυντικούς,  ενώ επιθετικά άπαντες έχουν καλά και διαφορετικά στοιχεία. Ειλικρινά προσπαθώ να βρω κάτι να τους λείπει στην συγκεκριμένη θέση.

Frontline για όλα τα γούστα (του Μπαρτζώκα) ! 

Ο coach B αναζητά (εξ ανέκεθεν!) από τους ψηλούς του κάποια βασικά πράγματα: 
*Αρχικά ΣΟΥΤ-το οποίο με Βεζένκοφ-Πίτερς (ακόμα και ολίγον από Μπολομπόι) θα το έχει και μάλιστα και με το παραπάνω! Ειλικρινά οι δυο PF θα του κάνουν πολλή δουλειά,  όχι μόνο με σουτ και σκορ,  αλλά και ανοίγοντάς του,  το παρκέ. 
*Επιπλέον θέλει και καλούς αμυντικούς. Με τους Φαλ-Μπολομπόι αλλά και τον Μπλακ, η ερυθρόλευκη γραμμή θα προκαλεί απλά... τρόμο στους αντιπάλους επιτιθέμενους. Ειδικά οι δυο πρώτοι,  στα δικά μου μάτια είναι stoppers. Άμυνα στο low post, άμυνα στους κοντούς στην περίμετρο μετά από αλλαγές,  μακρυά χέρια για deflections, γρήγορα πλάγια βήματα για επιθετικά hedge outs, δεν νομίζω ότι λείπει κάτι,  εκτός από την σχετική αδυναμία των PF στα πόδια. 
*Τέλος προφανώς και αναζητά και καλα τελειώματα εντός του low post, το οποίο χωρίς τον Γιώργο Πρίντεζη,  έχει μείνει "ορφανό". Καλό παιχνίδι με πλάτη οι Φαλ και Μπλακ,  καλά κοψίματα οι Βεζένκοφ και Πίτερς,  καλός στο PnR ο Μπολομπόι,  οι ερυθρόλευκοι θα την ακουμπάνε αρκετά τη μπάλα στο ζωγραφιστό! 

Συγκεντρωτικά νομίζω ότι η ομάδα στην Frontline της είναι καλυμμένη,  χωρίς κενά και με βάθος προσώπων, ενώ αγωνιστικά και στις δυο πλευρές του παρκέ καλύπτει... όλα τα γούστα του καθ' ύλην αρμόδιου,  coach Μπαρτζώκα! Ποια είναι τα γούστα του coach; Καλοί σουτερ Power Forwards-αθλητικοί και καλοί αμυντικοί center..!

Υγ: και... για να μην με κατηγορήσετε πως τα βλέπω όλα θετικά, να τονίσω,  ότι όπως στην περιφέρεια  σας ανέφερα την "αγωνία" μου για την απόδοση του Κάνααν,  έτσι και τώρα για την Frontline αγωνιώ για τον Ταρίκ Μπλακ. Σε καμία περίπτωση δεν απαιτώ από εκείνον να αποδώσει τόσο κυριαρχικά όπως κάποτε στην Μακάμπι,  αλλά πρωτίστως εύχομαι να παραμείνει υγιής σωματικά,  καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Για το πνευματικό κίνητρο του να "επιστρέψει" δεν έχω καμία αμφιβολία. Νομίζω το απέδειξε πέρυσι όταν επέλεξε τη G League (με το βλέμα στο ΝΒΑ) ενώ ύστερα συνέχισε στο BCL με σκοπό να βάλει αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του. Την έψαξε τη δουλειά ο Ταρίκ και πέρυσι και φέτος...

Υγ2: παιδιά,  επειδή με ρωτήσατε πολλοί. Τον George Papas δεν τον ανέφερα στο προηγούμενο blog επειδή αφενός αναφερόμουν στην 12αδα της ομάδας κι αφετέρου επειδή - καθώς δεν τον γνωρίζω καν-, πιστεύω ότι έρχεται σαν μια συμπληρωματική κίνηση προπονήσεων και ίσως μερικών λεπτών συμμετοχής στην BasketLeague. Το γεγονός πως έρχεται από Αμερικάνικο κολλέγιο και επίσης βλέποντας μερικά video του πάντως με κάνει πάντως, έστω κι ελάχιστα, αισιόδοξο,  πως ίσως από το πουθενά μας βγει αυτή η κίνηση! Δείχνει να χει φοβερό σουτ ο τύπος,  θράσος,  καλο κορμί, νορμάλ ηλικία. Λέτε...; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου