Το project του coach B και ο Κάνααν...



Ο Αντιδραστικός σχολιάζει το ξεκάθαρο project του coach B για τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν και επιμένει πως ο Αϊζάια Κάνααν, θα αποτελέσει τον πιο σημαντικό κρίκο της ερυθρόλευκης αλυσίδας...

Ο Μπαρτζώκας έχει στήσει μια πολύ καλή ομάδα ενόψει της νέας σεζόν . Το project είναι ξεκάθαρο. Ο "Ολυμπιακός 2022-23" χτίζεται με βάση τον περσινό κορμό και τους περσινούς ηγέτες του (Σλούκας και Βεζένκοφ) ενώ ο coach B θέλει ξεκάθαρα να παράγει το ίδιο μπάσκετ (προφανώς βελτιωμένο και ολοκληρωμένο σε πολλές εκδοχές).

Προσωπικά λοιπόν ξέρω τι να περιμένω εντός παρκέ την προσεχή σεζόν. Έναν Ολυμπιακό, που θα γυρίζει γύρω από τον Σλούκα και τον Σάσα, τους οποίους μάλιστα περιμένω ακόμα καλύτερους φέτος! Οι δε "ρολίστες" Παπανικολάου, Γουόλκαπ, Φαλ, ΜακΚίσικ και Λάρι θα μασάνε σίδερα σε κάθε γωνιά του παρκέ!
Ο νέος Ολυμπιακός θα είναι μια ομάδα σοβαρότατη, δεμένη (υπερτερεί σε ομοιογένεια/συνοχή από αρκετές άλλες ομάδες της Euroleague), με ΡΟΛΟΥΣ, με σκληράδα, ενέργεια, καλό passing game, έφεση στο transition, με τον coach B να έχει προσθέσει ήδη φαρμακερό μακρινό σουτ (με τους Πίτερς-Κάνααν) καθώς το τρίποντο στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας είναι ζωτικό, περισσότερες επιλογές στο PnR game (με τους Μπολομπόι και Μπλακ) καθώς το στοιχείο αυτό έλειψε πολύ πέρυσι (μην ξεχνάμε τον guru των assist Σλούκα) και επιπλέον "αμυντική περίφραξη" καθώς στους υπάρχοντες "stopper" Παπ, Γουόλκαπ και Φολ, προστέθηκαν και οι Μπολομπόι και Ταρίκ Μπλακ!!!

Η νέα ομάδα μου φαίνεται πλήρης σε όλες τις θέσεις. Η front line με τους Βεζένκοφ-Πίτερς, Μπολομπόι-Φαλ-Μπλακ είναι υπέρ-κομπλέ (από τις πιο πλήρεις στην διοργάνωση...), στην δε περιφέρεια υπάρχουν οι "εγγυητές" Σλούκας-Γουόλκαπ-ΜακΚίσικ-Παπ, υπάρχει ο Λάρι (πιο διψασμένος από ποτέ λένε οι φήμες), υπάρχει ο... πρωταγωνιστής του blog (Κάνααν) ενώ αρκετά στο "3" να περιμένουμε και τον Σάσα Βεζένκοφ (καθώς θέλει να κυνηγήσει το όνειρο του NBA, ξέρει πως μόνο σαν SF μπορεί να σταθεί στην Αμερική, οπότε πιστεύω φέτος - με τον Ολυμπιακό στο πλευρό του για το American Dream-θα παίξει αρκετά και σε αυτή τη θέση).

*Το "πλάνο" φαίνεται σωστό, λειτουργικό κι ανταγωνιστικό ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την δεδομένη (;) επιθυμία του Θρύλου να προσθέσει και ακόμα 1-2 νεαρά Ελληνόπουλα στο ρόστερ του... Τανούλης και Νετζήπογλου, για... διάφορους λόγους, πρέπει να αποκτηθούν "χθες" από την ομάδα...

Συνεχίζουμε με το κεντρικό θέμα του Blog, τον Αϊζάια Κάνααν... Ο Αμερικανός combo, αποτελεί κατ' εμέ τον παίχτη που θα αγωνιστεί στην... δυσκολότερη θέση (Shooting Guard). Ο νέος σκόρερ της ομάδας, αποτελεί το μεγαλύτερο "στοίχημα" του νέου ρόστερ. Οκ προφανώς από μια νέα μεταγραφή ποτέ δεν ξέρεις τι απόδοση θα έχει, απλά ο "Κοντορεβυθούλης" έχει τέτοια στοιχεία παιχνιδιού που ή θα απογειώσει την ομάδα ή θα την... κολλήσει. Εξ' ου και το "άγχος" μου για αυτόν.

Αρχικά να τονίσω ότι βάσει καριέρας, ο Κάνααν είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα του ρόστερ. 8 χρόνια ΕΠΑΙΖΕ στο ΝΒΑ (με καλούς αριθμούς μάλιστα), ενώ στην 2ετια του στην Ευρώπη (σε Unics και Galatasaray) επίσης τα χει πάει περίφημα, επιβεβαιώνοντας την φήμη του τρελού σκόρερ που τον συνοδεύει!  Το θέμα (μου) είναι πως στον Ολυμπιακό, θα χει τον σοβαρότερο ρόλο της καριέρας του. Τον σημαντικότερο. Είναι διαφορετικό να βρίσκεται σε middle safe ομάδες της Αμερικής, ή στην "χαλαρή" σε όλες τις διοργανώσεις, Unics και αρκετά διαφορετικό να είναι σε μια ομάδα που έχει στόχο το F4 και το εγχώριο νταμπλ... 

Αρχικά λοιπόν περιμένω να δω την... πνευματική του "ετοιμότητα" /αντιμετώπιση για αυτό το ρόλο. Κρίνοντας από την εμπειρία του και από την τρελή δίψα του (ο τύπος ΛΙΩΝΕΙ στις προπονήσεις στην off season ενόψει της ερυθρόλευκης περιπέτειάς του!), οι οιωνοί στο κομμάτι αυτό είναι με το μέρος μας...! 

Ύστερα δεν πρέπει να ξεχνάμε το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Ο Κάνααν είναι περίεργη "πάστα παίχτη". Είναι ένας τρελός σκόρερ, που σουτάρει από παντού και με όλους τους τρόπους. Με κρεμασμένους πάνω του, από τα 9-10m, μετά από σκριν, μετά από ντρίμπλα. Το ποσοστό του στο τρίποντο λοιπόν, θα επηρεάσει προφανώς... όλη την ομάδα. Επιπλέον ο Μπαρτζώκας χρειάζεται από αυτόν και το isolation game του. Το μακρινό σουτ του, δεν αρκεί. Ο Κάνααν είναι εξαιρετικά γρήγορος και εκρηκτικός, διαθέτει middle range σουτ ενώ παρά το πολύ μικρό ύψος του, δεν φοβάται να παίρνει και drives ή floaters (μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα "τέρας τσέπης" με φοβερά γυμνασμένο κορμί). Όλα αυτά λοιπόν πρέπει να τα κάνει στον Ολυμπιακό, υποχρεωτικά...! 

Τέλος ο Αμερικανός combo πρέπει να συνεισφέρει και σε δύο άλλους τομείς, στους οποίους σε καμία πρώην ομάδα του δεν του το χαν "ζητήσει". Δημιουργία και άμυνα . Εκείνος επιμένει πως μπορεί να σταθεί ισάξια στην θέση "1", ευτυχώς διαθέτει καλή ντρίμπλα (βασικό και υποβαθμισμένο στοιχείο), αλλά πρέπει να βάλει και την πάσα στο παιχνίδι του. Μετά από PnR είναι αξιόπιστος πασέρ, στον Ολυμπιακό όμως πρέπει να μάθει να βλέπει το γήπεδο και ειδικά τις αδύνατες πλευρές! Όσο δε για την άμυνα, οκ προφανώς κανείς δεν θα το ζητήσει να μαρκάρει τον αντίπαλο "σκόρερ κοντό", αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται στόχος των αντιπάλων. Νομίζω ο "B", θα τον κρατάει εμμονικά στην περίμετρο ψηλά, εκεί όπου είναι καλός στην on ball πίεση, βαζει τα χέρια του παντού, ενώ επαναλαμβάνω είναι πολύ γρήγορος με εξαιρετικά δυνατό κορμό. Μετά από αλλαγές όμως, ή στις πλευρές, είναι μέτριος αμυντικός (οκ τα μόλις 183cm του δεν τον βοηθούν) στοιχείο που επιβάλλεται να διορθώσει και να βελτιώσει. 

Κλείνω με ένα τελευταίο συγκεντρωτικό σχόλιο... Ο νέος Ολυμπιακός δείχνει μια ομάδα γεμάτη σε όλες τις θέσεις, με το rotation μάλιστα σε σχέση με πέρυσι να ανοίγει αισθητά και με περισσότερες λύσεις... Ο Σλούκας και ο Σάσα, θα είναι οι αδιαμφισβήτητοι παίχτες κλειδιά ΞΑΝΑ, ενώ από τους υπολοίπους, έχω την αίσθηση πως ο ρόλος του Κάνααν, θα είναι ο πιο σημαντικός, για αυτό και η ειδική σημερινή μνεία μου σε αυτόν... Για τους "παλιούς" (βλέπε Γουόλκαπ, Φαλ, Παπ, Σακίλ κτλ) είμαι βέβαιος πως θα είναι ίδιοι και καλύτεροι, ενώ για τις μεταγραφές, οι έμπειροι Πίτερς-Μπολομπόι και Μπλακ, δεν έχω αμφιβολία πως θα δέσουν και θα προσφέρουν στα... μπαμ! 

Πηγή Φώτο:  www.euroleaguebasketball.net


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου