Ο ρόλος της ομοιογένειας και της έδρας στον πίνακα και η extra εμπειρία στο παρκέ...



Ο Αντιδραστικός γράφει για την ομοιογένεια και την έδρα, πάνω στα οποία θα... "πατήσει" βαθμολογικά ο Ολυμπιακός, ενώ στέκεται στον παράγοντα εμπειρία ο οποίος θα παίξει το ρόλο του πάνω στο παρκέ...

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε εκεί που ανήκει. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται και πάλι στην "ελίτ" της Ευρώπης, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους αδερφούς Αγγελόπουλους να βλέπουν το πλάνο που έστησαν τον Γενάρη του 2020, να αρχίζει να αποδίδει καρπούς! Καλά διαβάσατε ναι. Το πλάνο του Ολυμπιακού, τώρα αρχίζει. Μετά από μιάμιση αναγκαστικά πειραματικές σεζόν, και την περσινή σεζόν... μετάβασης, από την... προσεχή, οι ερυθρόλευκοι θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους ακόμα περισσότερο και να πετάξουν ακόμα πιο μακρυά!

Η Euroleague 2022-23, αναμένεται καυτή. Ο πόλεμος της Ρωσίας, οδήγησε σε ένα μπαράζ επιπτώσεων στο Ευρωπαϊκό Μπάσκετ, με αποτέλεσμα το προϊόν να γίνει πολύ ανταγωνιστικό και δίκαιο. Τα συμβόλαια μαμούθ των Ρώσων έπαψαν, οι υπεραξίες σταμάτησαν να πληρώνονται και κάπως έτσι η αγορά ομαλοποιήθηκε με τα budget και τα ρόστερ των ομάδων να πλησιάζουν (επιτέλους) μεταξύ τους...

Στον πόλεμο ο Ολυμπιακός θα κατέβει με τα δικά του όπλα. Όχι σαν φτωχός συγγενής αλλά σαν πρωταγωνιστής. Μια ομάδα στημένη τουλάχιστον για τα play offs και όπου την βγάλει...! Μια ομάδα που άπαντες τη σέβονται και γιατί όχι τη "φοβούνται" . Αρχικά χωρίς να μιλήσουμε για τα καθεαυτού ρόστερ (γίνεται σφαγή, με τον Ολυμπιακό πάντως να παραμένει εξαιρετικά ανταγωνιστικός), οι ερυθρόλευκοι θα βασιστούν βαθμολογικά σε δύο τομείς. Στην ομοιογένεια τους και στην έδρα τους.

Φέτος σε αρκετές ομάδες έγινε της μουρλής. Φοβερές μεταγραφές, αρκετά club όμως προχώρησαν σε ολικά rebuilding! Εκεί αρχικά στοχεύει λοιπόν ο Ολυμπιακός. Εκείνος έχει ομοιογένεια, ενώ οι άλλοι όχι. Εκείνος κράτησε σχεδόν ατόφιο τον βασικό του κορμό. Πλην του Ντόρσεϊ και ολίγον του Χασάν, όλοι οι υπόλοιποι  που οδήγησαν την ομάδα στο Βελιγράδι, θα είναι ξανά "εδώ" . Το εξαιρετικά λειτουργικό δίδυμο Σλούκας-Γουόλκαπ στον "άσσο" , οι εργάτες Παπανικολάου-ΜακΚίσικ-Λάρι στην περιφέρεια, ο φοβερός και τρομερός Βεζένκοφ και βέβαια ο κροκόδειλος Φαλ, άπαντες συνεχίζουν! Ειδικά στο πρώτο αναγνωριστικό μέρος της σεζόν, οι ερυθρόλευκοι θέλουν να ξεχωρίσουν εξ αρχής και να βάλουν καλές  βαθμολογικές βάσεις. Και αυτό θα το καταφέρουν πρωτίστως με όπλο τους την ομοιογένεια και την συνοχή.

Από κει και πέρα, ένα ακόμα στοιχείο στο οποίο θα βασιστούν οι ερυθρόλευκοι είναι η έδρα τους. Το ΣΕΦ πέρυσι, τους έδωσε τη 2η θέση στη Regular Season, το ΣΕΦ πέρυσι τους έστειλε στο F4 του Βελιγραδίου. Το γήπεδο αυτό,  πλέον,  γεμίζει με τη σωστή "πάστα" κόσμου,  οπότε είτε έχει 7.000 κόσμο,  είτε 13.000, βοηθάει 100% την ομάδα. Η ενέργεια και το πάθος της έδρας, μετά από χρόνια και πάρα την άσχημη κατάσταση του γηπέδου (τελείως αντιμπασκετικό),  είναι πολύ σημαντικά για την απόδοση και τα αποτελέσματα της ομάδας! Και τη νέα σεζόν λοιπόν,  ο Θρύλος θα βασιστεί στην φοβερή σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ σε αυτό το αγωνιστικό τμήμα και τους οπαδούς! Εξ αρχής στο ΣΕΦ θέλει βαθμούς και νίκες,  εξ αρχής θέλει να χτίσει εκ νέου ένα κάστρο στον Πειραιά!

Ένα τρίτο στοιχείο στο οποίο θα σταθώ στο σημερινό blog, είναι η εμπειρία. Πιστεύω ότι η εμπειρία στον εφετινό Ολυμπιακό,  θα παίξει το ρόλο της... Τι εννοώ; Προφανώς ο Ολυμπιακός διαθέτει μερικούς από τους πιο έμπειρους αθλητές της Ευρώπης,  όπως πχ ο Σλούκας κι ο Παπανικολάου, αλλά συνολικά το ρόστερ του δεν... είχε (μέχρι φέτος) παίχτες μαθημένους... στον Πρωταθλητισμό και τα F4. Περσινά βασικά στελέχη λοιπόν,  όπως ο Γουόλκαπ,  ο ΜακΚίσικ,  ο Φαλ και βεβαίως ο Βεζένκοφ,  δεν είχαν την εμπειρία της διαχείρισης μιας τέτοιας σεζόν. Φέτος αυτό θα αλλάξει. Οι τέσσερις "παλιοί" που ανέφερα ακριβώς παραπάνω, θα έχουν ήδη μια σεζόν πρωταθλητισμού και υψηλών απαιτήσεων  στην "καμπούρα" τους,  οπότε θα παρουσιαστούν ακόμα πιο έμπειροι, ακόμα πιο έτοιμοι, ακόμα πιο μάχιμοι. Το ιδιο ισχύει σαφώς και για τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

Παράλληλα στο θέμα της εμπειρίας,  οι ερυθρόλευκοι ξεκάθαρα "επένδυσαν" εκεί και μεταγραφικά. Και οι τέσσερις μεταγραφικές κινήσεις,  είναι παίχτες εξαιρετικά έμπειροι. Οι Μπολομπόι και Πίτερς έχουν ήδη από μια EuroLeague, έχουν παίξει σε F4,  ενώ έχουν ήδη μια κλεισμένη 4ετια στην διοργάνωση. Οι δε Κάνααν και Μπλακ,  έχουν μπόλικο "αγροτικό"  σε ομάδες του ΝΒΑ,  ενώ μετρούν και από μια καλή διετία στην Ευρώπη.  Ο νέος Ολυμπιακός λοιπόν εκτός των άλλων, θα ναι μια έμπειρη ομάδα μέσα στο παρκέ,  για αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία! 

Συνολικά ο Ολυμπιακός της σεζόν 2022-23,  θα διαθέτει ένα ανταγωνιστικό ρόστερ, με αρκετά μεγάλο βαθμό ομοιογένειας, συνοχής και (αισίως) εμπειρίας, ο οποίος παίζοντας σε μια από τις πιο καυτές έδρες της Ευρώπης,  θέλει να ξεκινήσει πολυ δυναμικά τη νέα σεζόν! Τα πάντα αυτή τη στιγμή είναι προφανώς υποθετικά  (οι προετοιμασίες δεν έχουν καν ξεκινήσει ακόμα), αλλά η αισιοδοξία και η προσμονή στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο δεν μπορούν να κρυφτούν...! 

Εν αναμονή της έναρξης της προετοιμασίας (με αρκετούς απόντες βέβαια λόγω EuroBasket),  συνεχίζουμε...!

Υγ: το πιο σημαντικό για την νέα πορεία,  την νέα σεζόν,  σε όλες τις ομάδες είναι η υγεία. Πραγματικά εύχομαι όλοι οι παίχτες της διοργάνωσης, να μείνουν μακρυά από σοβαρούς τραυματισμούς...

Υγ2: by the way, μόνο εμένα δεν μ' αρέσει ο τραυματισμός του Φαλ; Ελπίζω να μην τον δυσκολεψει στην προετοιμασία... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου