Ο Ολυμπιακός επέστρεψε εκεί που ανήκει: Στην ελιτ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ!



Ο #ζίο7 γράφει για την επιστροφή του Ολυμπιακού στην ελίτ της Ευρώπης , παρ' όλο που η ήττα από την Εφές του ''έκλεψε'' κάτι από τη λάμψη και τα χαρούμενα πρόσωπα που υπήρχαν κατά την άφιξη της αποστολής στο Βελιγράδι.

Οι στιγμές που ακολούθησαν μετά το buzzer beater τρίποντο του Μίσιτς που έστειλε τους Τούρκους στον αποψινό τελικό της Euroleague ήταν δύσκολες για όλους μας. Κυρίως για αυτή την ομάδα που είδε να ''ψηλώνει'' μεν, με τον πιο σκληρό τρόπο δε. Βλέπετε είναι αρκετά οδυνηρό να αποκλείεσαι στο τελευταίο σουτ ενός ημιτελικού. Όμως ο αθλητισμός έτσι είναι.
Πόσες φορές άλλωστε οι ερυθρόλευκοι έχουν τιμωρήσει με τον ίδιο τρόπο τους αντιπάλους τους τη τελευταία δεκαετία με κύριο εκφραστή τέτοιων σουτ τον τεράστιο Βασίλη Σπανούλη. Ο Πάμπλο Λάσο μάλιστα ερωτηθείς σε σχετική ερώτηση , είπε πως ακόμη βλέπει εφιάλτες από τα τρίποντα του Kill Bill στο Λονδίνο.
Ας μη ξεχνάμε πως η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα ήταν η πιο άπειρη εκ των τεσσάρων σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Μπορεί να διαθέτει τον Κώστα Σλούκα των οχτώ final four , τον Πρίντεζη και τον Παπανικολάου που έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία, πέραν αυτών όμως κανέναν. Ρεάλ , Εφες και Μπαρτσελόνα είναι γεμάτες με πολύπειρους σε τέτοιους αγώνες παίκτες.
Η ουσία όμως είναι ότι ο Ολυμπιακός επέστρεψε εκεί που ανήκει: Στην ελίτ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Και επέστρεψε για να μείνει , όπως τόνισε ο κορυφαίος προπονητής της Euroleague για φέτος , Γιώργος Μπαρτζώκας. Ναι , το final four του Βελιγραδίου φάνταζε ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία οι ερυθρόλευκοι να κάνουν τέσσερα τα τρόπαιά τους καθώς ο συγκλονιστικός τους κόσμος μετέτρεψε τη Stark arena σε φλεγόμενο ΣΕΦ , όμως ο Σέρβος παικταράς είχε άλλη γνώμη.
Αν εστιάσουμε στη μεγάλη εικόνα όμως ολόκληρης της χρονιάς στην Ευρώπη θα δούμε πως ο Ολυμπιακός ήταν η πιο συνεπής ομάδα της διοργάνωσης , ίσως μαζί με τη Μπαρτσελόνα , που έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ όμως σε διάρκεια. Μοντέρνο μπάσκετ με ξεκάθαρους ρόλους, συνεργασίες στην επίθεση, αποστάσεις και φυσικά άμυνα που σε ορισμένες στιγμές σε έπνιγε.

Όλο αυτό φυσικά και είναι έργο Μπαρτζώκα που δημιούργησε μια ομάδα με ''γήινο'' μπάτζετ και που του ανήκουν τα εύσημα 100%. Άλλωστε όπως είπαμε και πιο πάνω οι συνάδελφοι του προπονητές τον επέλεξαν ως τον κορυφαίο της διοργάνωσης. Όχι τυχαία.
Φυσικά και δεν θα μπω σε αναλύσεις τύπου αν έπρεπε ή όχι να γίνει φάουλ κλπ στη τελευταία φάση. Ο κόουτς αποφάσισε εκείνη τη στιγμή ότι η καθαρή άμυνα είναι η πιο σωστή επιλογή , δεν του βγήκε εκ του αποτελέσματος και πάμε παρακάτω .
Το final four τελειώνει απόψε με τη στέψη της νέας (?) πρωταθλήτριας Ευρώπης κι ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει σπίτι με μπόλικη παραπάνω εμπειρία για τους άπειρους παίκτες του που ήταν η πρώτη τους φορά σε αυτό το επίπεδο και με ακόμη ένα μετάλλιο στο στήθος, Αυτό που λέει πως ο Ολυμπιακός είναι ο χειρότερος μπελάς για τους αντιπάλους με οποιαδήποτε συνθήκη. Αν δεν το καταλάβατε, ο ημιτελικός κρίθηκε στο σουτ στα 0,2 δευτερόλεπτα με τον Ολυμπιακό να 'χει σε κακή μέρα τους δυο πρώτους σκόρερ του , τον Βεζένκοφ και τον Ντόρσει. Δεν είναι και λίγο . Δεν πειράζει , στο επόμενο θα είναι αυτοί που θα δώσουν τη κούπα...
Υ.Γ: Ότι και να πούμε για τον κόσμο του Θρύλου θα είναι λίγο. Πολλά μπράβο και συγχαρητήρια για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν και τη στήριξη στην ομάδα. Όταν έχεις χάσει και στον δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεαλ ακούς όλο το γήπεδο να τραγουδά για τον Ολυμπιακό... είναι κάτι μοναδικό. Ανατριχίλα.
Υ.Γ2: Μπροστά μας είναι οι τελικοί του πρωταθλήματος και η κατάκτησή του είναι επιτακτική για να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία η χρονιά.
Υ.Γ3: Ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει κάνει μοναδικές δηλώσεις όλο το τριήμερο του final four. Από τη πρώτη ημέρα και τις βραβεύσεις μέχρι και μετά τον ημιτελικό . Για το διοικητικό μοντέλο του Ολυμπιακού , για τον κόσμο μέχρι και για τους... προπονητές του πληκτρολογίου. Αν δεν τις έχετε διαβάσει , αξίζει τον κόπο.
Υ.Γ4: Κλειστό 5ετές στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Αυτός ο άνθρωπος εκφράζει απόλυτα τον κόσμο του Ολυμπιακού και καταλαβαίνει καλύτερα από τον καθένα τη ψυχοσύνθεση της ομάδας μιας και είναι ένας από εμάς. Τεράστια υπόθεση που κάθεται αυτός ο άνθρωπος στο πάγκο της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου