Δημιουργια, σκορ, ύψος...



Ο Αντιδραστικός γράφει για τα τρία βασικά στοιχεία που θέλει να προσθέσει ο coach B, στο ρόστερ της νέας ομάδας...
Δημιουργία (PG), σκορ (SG), ύψος (C) και βλέπουμε...

Η μεταγραφική περίοδος μπορεί ακόμα να μην έχει ξεκινήσει (ξεκινά προφανώς αφότου τελειώσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων), αλλά ένα σωρό ονόματα έχουν ήδη... παρελάσει, από το μεταγραφικό ρεπορτάζ της ομάδας μας...  Καθώς στο RedDunker έχω τονίσει πολλάκις πως ΔΕΝ είμαστε insinders, προφανως και δεν γνωρίζουμε ποιες και τι μεταγραφές θα κάνει εν τέλει η ομάδα. Παρ όλα αυτά κρίνοντας από τους μεταγραφικούς στόχους (σύμφωνα με τα ρεπορτάζ και την "πιάτσα"), νομίζω πως γίνεται κατανοητό και ξεκάθαρο, τι παίχτες ψάχνει ο coach και γενικά τι στοιχεία θέλει να προσθέσει στο ρόστερ...

Θεωρώ λοιπόν δεδομένα πως ο Ολυμπιακός ψάχνει για δημιουργία - χαρακτηριστικό που θα βρει πρωτίστως από τον Point Guard που θα πλαισιώσει τον Σλούκα, σκορ/σουτ - στοιχείο που αναζητά από τον βασικό Shooting/Combo Guard που θα επιλεχθεί και βέβαια ύψος /όγκο - από τον Center ο οποίος θα συμπληρώνει τον έτερο ψηλο Χασάν Μάρτιν. Αυτά τα τρία στοιχεία, είναι -επαναλαμβάνω- ΔΕΔΟΜΕΝΟ, πως θα προστεθούν στο ρόστερ-στις συγκεκριμένες θέσεις.

Για να το κάνω "λιανά" λοιπόν. 

Στον άσσο, πλάι στον Σλούκα, είτε έρθει ο (1ος στόχος) Γουόλκαπ, είτε ένας... πρώην (Χάκετ/ Γκος), είτε από πιο χαμηλό ράφι, πχ κάποιος σαν τον Γουόλντεν ή μια "ψαγμένη" επιλογή από το EuroCup ή το BCL, ο PG αυτός θα έχει δημιουργία, ή να το θέσω καλύτερα, θα ζητηθεί/απαιτηθεί από αυτόν να έχει δημιουργία. Μετά την ιστορική ανυπαρξία του Τζένκινς, στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας διέκριναν το εξής. Πέρυσι, όχι μόνο ο 2ος PG στο rotation, είχε μηδενική/μηδαμινή/ανύπαρκτη δημιουργική συνεισφορά, αλλά αυτό κούρασε, βάρυνε, διέλυσε και έβγαλε εμφανώς "εκτός ρόλου" και τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος ήταν ουσιαστικά σε ολόκληρο το ρόστερ, ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ δημιουργός. Φέτος στο λιμάνι λοιπόν, θεωρούν πως αν προσθέσουν ένα σοβαρό back up στον Σλούκα, ο οποίος θα μπορεί να κουβαλήσει/οργανώσει την ομάδα, να διαχειριστεί την πίεση, να τρέξει plays και να αναλάβει πρωτοβουλίες, αυτό θα έχει φοβερή επίδραση και στην απόδοση του Σλούκα. Κοινώς λογική "με ένα σμπάρο, δυο τριγώνια"... 
*Ο Γουόλκαπ θα ήταν η ιδανική επιλογή καθώς εκτός από πολύ καλά νούμερα στη δημιουργία (4.9 ασίστ μ. ο πέρυσι), είναι και φοβερός αμυντικός, οπότε θα κάλυπτε ιδανικά την αμυντική αδυναμία του Σλούκα. Προφανώς η ομάδα θα ήθελε απο τον 2ο PG της πρωτίστως δημιουργία, αλλά και η άμυνα υπό προϋποθέσεις θα ταν βασικό χαρακτηριστικό. Για αυτό και η περίπτωση του σκληρού, αθλητικού, έμπειρου και πολύ καλού οργανωτή από τη Ζαλγκιρις, θα ήταν με ένα σμπάρο... τρία... τριγώνια.

Η θέση του Combo, σε θέμα χαρακτηριστικών είναι η πιο απλή. Σκορ. Ο Θρύλος ψάχνει έναν... σεσημασμένο σκόρερ. Έναν άνθρωπο απαραιτήτως με καλό μακρινό σουτ (ώστε να ανοίγει η αντίπαλη άμυνα...) και επιπλέον με το isolation (στοιχείο ΥΠΕΡ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟ στο σύγχρονο μπάσκετ-βλέπε περιφέρεια Εφες) στο ρεπερτόριο του. Ο ταλαντούχος Χάρισον έδειξε πολύ... λίγος, για μια ομάδα με τις απαιτήσεις και το βάρος φανέλας του Ολυμπιακού, οπότε ο coach B αναζητά έναν Shooting Guard ΒΑΣΙΚΟ. Ο Λόιντ και ο Ντόρσεϊ στους οποίους η ομάδα έκανε διερεύνηση, όσο δύσκολες περιπτώσεις και αν αποτελούν, δείχνουν το είδος του αθλητή που αναζητά η ομάδα. Έναν παίχτη πολύ απλά να βάλει τη μπάλα στο καλάθι. Με κάθε τρόπο. 
*Εδώ να τονίσω πως ο νεαρός Κάρτερ του Λαυρίου, θεωρώ/εικάζω πως εξετάζεται σαν Hot Prospect (άλλωστε potential διαθέτει τεράστιο) και σε καμία περίπτωση σαν βασική λύση.

Και τέλος... ύψος. Ο Μπαρτζω πιστεύει πάρα πολύ στον Μάρτιν, ο οποίος στην 1η του - rookie μάλιστα- σεζόν στην EuroLeague, τα πήγε εξαιρετικά. Στο πλάι του, λοιπόν ψάχνει έναν εντελώς αντίθετο ψηλό. Mobile ο Μάρτιν, θηρίο, ψηλός, ογκώδης, ο "back up" του! Είτε αποκτηθεί ένα στυλ Λαντέιλ (2.11 σαφώς επιθετικογενής, με αρκετό παιχνίδι μακρυά απο τη ρακέτα ) είτε ένας παραδοσιακός δεινόσαυρος τύπου Φολ (2.18, αμυντικό τείχος, καλός Pick n Roll finisher), το δεδομένο είναι πως θα ναι άλλο στυλ από τον Μάρτιν. Θα ναι πιο ψηλός, πιο ογκώδης και πιο δυνατός για την άμυνα (με αντιπάλους τύπου Ταβαρες κοινως θα μπορεί να τα βάλει) , πιο αξιόπιστος ριμπάουντερ (βασικό) και βέβαια σοβαρός επιθετικά (να μπορεί κοινώς να τον κάνει μάγκα και αυτόν ο Σλουκας).

*Οι αναφορές στους πιθανούς μετά γραφικούς στόχους, προκύπτουν όχι από κάποια πηγή, αλλά με βάση την πιάτσα και τα δημοσιεύματα σοβαρών δημοσιογράφων. Προς Θεού δεν είμαστε insiders στο RedDunker!

Aπό κει και πέρα , οι υπόλοιποι μεταγραφικοί στόχοι είναι όλοι "υπό προϋποθέσεις" και με... αστερίσκους. Αν φύγει ο Ζαν Σαρλ, η ομάδα θα κινηθεί για τον 5ο της ψηλό. Αν το κόψει ο Bill (δύσκολο βέβαια) η ομάδα θα πάρει κι άλλον combo. Αν αποφασίσει η ομάδα να επιστρέψει στην Basket League (μην είστε και σίγουροι πως θέλει), τότε δεδομένα θα προσθέσει μερικά Ελληνόπουλα στο ρόστερ της (βλέπε Λούτζη κτλ), ενώ αν... αποκτηθεί ο Ντόρσεϊ στο "2", με μία κενή θέση ξένου τότε λογικά θα αποκτηθεί ένας ακόμα περιφερειακός (ή τύπου Κάρτερ, ή SF με σουτ).

Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν σε λίγο καιρό... Μόλις ξεκινήσουν οι ανακοινώσεις, θα μιλήσουμε πιο διεξοδικά και αναλυτικά. Η ομάδα πάντως δείχνει να έχει μπει δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι...  

2 σχόλια:

  1. Τελικά ήρθε ο 1ος στόχος Γουόκαπ.
    Μένει να δούμε ποιοι θα είναι οι άλλοι 2.
    Απολύτως εύστοχη η ανάλυση.

    panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Πάνο! Πολύ μεγάλη μεταγραφή ο Γουόλκαπ, αν δέσει το γλυκό με Φολ και Ντόρσεϊ θα μαστε πολύ καλά... Αντιδραστικός

      Διαγραφή