Ο Ολυμπιακός του παρόντος και του μέλλοντος αρχίζει από τον πάγκο...


Ο Αντιδραστικός εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η αλλαγή προπονητή φαντάζει πιο επιτακτική από ποτέ... Για τον παρόν και το μέλλον του συλλόγου...


Ο Κεστούτις Κεμζούρα είναι ένας σοβαρότατος και εργατικός προπονητής. Αυτό είναι δεδομένο. Επίσης είναι ένας προπονητής με καρδιά και πίστη στις δυνατότητές του-πως αλλιώς θα δεχόταν να αναλάβει το δυσκολο φετινό project του Ολυμπιακού, με ένα ρόστερ υπό διάλυση ελέω Μπλατ; Αυτά τα ξεκαθαρίζω εξ αρχής. Δεν είμαι μηδενιστής και τον εκτιμώ απεριόριστα!

Παρ' όλα αυτά,  προσωπικά έχει χάσει την πίστη και τη στήριξη μου. Χωρίς απαραίτητα να τον θεωρώ κακό προπονητή. Ο λόγος που δεν τον πιστεύω πια,  είναι απλός. Θέλω στον πάγκο,  έναν προπονητή με ΜΕΛΛΟΝ. Θέλω στον πάγκο έναν προπονητή,  όχι μόνο με εν λευκώ τα κλειδιά και αλλά και με ενα συμβόλαιο και κυρίως με ένα project στημένο αποκλειστικά γύρω του,  μακροχρόνιο. Ο υπηρεσιακός (καθώς έχει  συμβόλαιο που λήγει το καλοκαίρι)  λοιπόν Λιθουανός, δεν μου κάνει. 

Όπως σας γράφω και στον τίτλο λοιπόν...   Ο Ολυμπιακός του παρόντος και του μέλλοντος αρχίζει από τον πάγκο... Όπως βλέπετε δεν μιλάω μόνο για το μέλλον. Αλλά και για το ΠΑΡΟΝ. Συγχωρέστε με αλλά για μένα μια σεζόν δεν τελειώνει στον πρώτο γύρο,  με ακόμα 17 παιχνίδια! Ο Ολυμπιακός έχρι παρόν και βέβαια ΠΑΝΤΑ θα έχει μέλλον. 

Το project λοιπόν ξεκινά... και τελειώνει από τον πάγκο. Ο Ολυμπιακός πρέπει να φέρει άμεσα τον προπονητή των επόμενων ετών. Να δουλέψει με το υπάρχον ρόστερ,  να παλέψει μαζί του φέτος και βέβαια να  αξιολογήσει εκείνος και να χτίσει τον Θρύλο της "επόμενης ημέρας". 

Οι Έλληνες του ρόστερ, ο Μιλουτίνοφ,  ο Μπράντον Πολ,  ο συμπαθής Ριντ,   ακόμα και ο άγουρος πιτσιρικάς Μπόλντγουϊν. Προς θεού το ρόστερ δεν ειναι για πέταμα. Σε αυτό εδώ το blogspot σας το χω ξαναγράψει αυτό! Από πίσω ο Ποκουσέφκσι,  ο Χαραλαμπόπουλος,  ακόμα και ο Λαρεντζάκης ή ο Αγραβάνης (ακούγεται η επιστροφή του) κτλ. Μέλλον υπάρχει μπόλικο .  Όλοι αυτοί εντός και εκτός ομάδας,  αφενός πρέπει να αξιολογηθούν από κάποιον και αφετέρου πρέπει να δουλευτούν ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ. Και επαναλαμβάνω. Δεν μιλώ μόνο για τον Ολυμπιακό της σεζόν, 2020-21. Προς θεού έχει πολύ μπάσκετ ακόμα η σεζόν. Μια νίκη στη Βαλένθια και είμαστε ακόμα ζωντανοί

Πολύ ωραία θα μου πείτε,  αλλά ποιος έρχεται από τώρα; Με το ρίσκο να παρασυρθεί στην φετινή κατηφορική, παρηκμάζουσα πορεία; Ναι ισχύει αυτό,  για αυτό και ακόμα δεν έχει βρεθεί ο κατάλληλος. Αλλά επιτρέψτε μου να θεωρώ τον Ολυμπιακό ΜΑΓΑΖΙ ΓΩΝΙΑ. Η ομάδα με 5 τελικούς σε 10 χρόνια είμαστε. Το project χτισίματος μιας νέας αυτοκρατορίας είναι εξαιρετικά ελκυστικό νομίζω. Προπονητής λοιπόν θα βρεθεί. Το θέμα είναι τι προπονητικό μοντέλο θέλει η διοίκηση. 

Θέλει ένα νέο στοίχημα, ένα νέο ρίσκο,   όπως κάποτε ο Μπαρτζώκας και ο Σφαιρό;;; Τότε ας πάρει.. ΧΘΕΣ τον Μίλαν. Χθες όμως. Σκληρός,  πειθαρχημένος,  με ερυθρόλευκο αίμα. Άνθρωπος που θα σέβονται και οι πέτρες εντός και εκτός ΣΕΦ. Άνθρωπος που θα προκαλέσει δέος στον κόσμο και στον οργανισμό. Με εξαιρετικά δείγματά γραφής στην θητεία του σαν βοηθός στην ομάδα και βέβαια με ένα αγροτικό στον Αστέρα,  απόλυτα επιτυχημένο. Ο Μίλαν εκτός των άλλων έχει και μάτι. Δείτε τον Μπαρόν,  δείτε τον Μπράουν... Δικές του επιλογές... Το βασικότερο στοιχείο υπέρ του Τόμιτς,  είναι η απόλυτη πειθαρχία την οποία εκπέμπει και ζητά. 

Θέλει δε έναν προπονητή πρώτου ραφιού; Έτοιμο και έμπειρο; Προφανώς ο Μπαρτζωκας θα ήταν όχι απλά η ιδανική,  αλλά η ονειρική επιλογή.  Δύσκολη περίπτωση,  αλλά τα όνειρα δεν απαγορεύονται.  Με αυτόν θα χτιζόταν εκ του μηδενός όλη η ομάδα.  Θα επαιζε μοντέρνο μπάσκετ. Θα εμπιστευόταν ο Γιώργος Έλληνες παίχτες αλλά θα έφερνε και τα κλασικά του λαβράκια ξένους. Ο τύπος έχει "ανακαλύψει" Λοτζέσκι,  Ντάνστον,  Χάντερ,  Ντιλέινι, Σίνγκλετον, Γκιλ,  Τόμας,  Μάικι και ένα σωρό άλλους. Αυτός και αν έχει μάτι... 

Δεν θέλει ο Μπατζώκας (είπαμε δύσκολη περίπτωση) θα βρεθεί κάποιος άλλος. Μαγαζί γωνία λέμε. Ο Τσάβι Πασκουάλ για παράδειγμα θα μπορούσε εύκολα να αντέξει στον ερυθρόλευκο πάγκο. Ο coach των 100 διαφορετικών plays (έτσι λέει ο μύθος),  έχει το ειδικό βάρος,  την εμπειρία και την αξία για να αναλάβει. 

Αλλά ας μην μιλάμε άλλο με ονόματα. Δεν ξέρω καν αν γίνονται άλλωστε επαφές,  ή αν είχαν ποτέ γίνει με τους συγκεκριμένους. Το θέμα είναι επαναλαμβάνω πως το "project Ολυμπιακός'' είναι ιδιαίτερα ελκυστικό. Μαγαζί γωνία. Άρα και να μην ισχύουν αυτά τα ονόματα,  θα ισχύουν κάποια άλλα. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται άμεσα προπονητή,  να εμπνεύσει,  να δουλέψει,  να χτίσει. 

Ακολουθεί ο τελικός στη Βαλένθια... Ένα ματς που πρέπει να παρθεί. Ακόμα  και χωρίς Μίλου,  ο Ολυμπιακός μπορεί να το πάρει το ματς... Θα τα δούμε όλα μες την εβδομάδα...


1 σχόλιο:

  1. 2020-21:
    Λαρεν,Κονιαρης,Μπιλαρος,Βαγγος +1 καλος μπουκαδορος και ψιλοτριποντακιας (αν οχι σλουκι λουκ καποιον αλλο καλο)
    Πολ Παπανικολαου Χαραλαμπο
    Πριντεζις Μιλουτινοβ Ρουμπιτ και ενα καλο μαυρο 5αρι.
    Προπονητης:Μιλαν Τομιτς οεοεοε
    Τουλαχιστον 7/12 Ελληνες και ενα δικο μας παιδι στον παγκο.
    Αμεση επαναφορα του ελληνικου στοιχειου, η αμερικανοποιηση ηταν κακη ιδεα.
    panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή