Ήττα που πρέπει να μας προβληματίσει...



Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε... όσους φοβόμασταν το αποψινο ματς, χανοντας με απίστευτο τρόπο από τον Παναθηναϊκό, σε μια ήττα που με τον τρόπο που ήρθε πρέπει να προβληματίσει το τμήμα...
Ο Αντιδραστικός προσπαθεί να βάλει τις σκέψεις του σε μια σειρά, σχολιάζοντας το πρώτο αιώνιο ντέρμπι της σεζόν.

Μάλιστα! Το σκηνικό γιορτής που λανθασμένα είχε στηθεί, τελικά γύρισε μπούμερανγκ για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τον Παο, ο οποίος κατέβηκε "πεθαμένος" στο ΣΕΦ κ έφυγε ολοζώντανος, γυρνώντας από το - 14... Πολλοί το φοβόμασταν το αποψινό και δυστυχώς δικαιωθήκαμε. Προσωπικά σας είχα αναφέρει στο τελευταίο blog μου, πως ο ΠΑΟ δεν είχε τίποτα να χάσει εν αντίθεση με τον Ολυμπιακό και να τελικά που ΔΥΣΤΥΧΩΣ δικαιώθηκα.

Αρχικά δυο λόγια για τον ΠΑΟ. Η άμυνα ζώνης του επί 40' (!) ανάγκασε τον Ολυμπιακό να παίξει ενα τελείως διαφορετικό μπάσκετ από αυτό που παίζει κι έτσι τον αποδιαργάνωσε σχεδόν επί 30' (πλην του 3ου δεκαλέπτου), ενώ επιθετικά χτυπώντας τα miss matches που έβγαιναν λόγω της ερυθρόλευκης άμυνας αλλαγών, βρήκε καλή κυκλοφορία και μερικά μεγάλα σουτ (κυρίως από Νεντοβιτς και Κασελακη), τα οποία του έδωσαν τη μεγάλη νίκη. Το θέμα είναι αυτή η νίκη θα του δώσει πνοή στην δύσκολη φετινή του σεζόν ή αν θα του κρύψει κάτω από το χαλί τα προβλήματα. Ο χρόνος θα δείξει.

Πάμε στον Ολυμπιακό... Αρχικά επαναλαμβόμενη σύμπτωση παύει να είναι... σύμπτωση. Σαν πολλά μαζεμένα τα black out. Έγινε ολοκληρωτικά στην Πόλη, έγινε και... σήμερα. Στην 4η κρίσιμη περίοδο, δυο μαζεμένες τραγικές εμφανίσεις που πρέπει να προβληματίσουν...

Γενικά οι παθογένειες πρέπει να προβληματισουν. Ο Ολυμπιακός εκτός των black out, δείχνει ΚΑΤ ΕΜΕ, να βγάζει θέματα στην άμυνα με αλλαγές, στην οποία θεωρώ πως υπάρχει μια ανεξήγητη εμμονή. Συνεχή miss matches, συνεχές πρόβλημα στο αμυντικο ριμπάουντ, προσωπικά θα δοκίμαζα και κάτι άλλο. Με τη Ρεάλ και τη Μακάμπι, που η ομάδα δεν πήγε σε αποκλειστικό πλάνο αλλαγών, είδαμε καλά αποτελέσματα στο κάτω κάτω...

Εκτός της άμυνας, δείχνει να υπάρχει και ένα συνεχές μπέρδεμα με το rotation. Σε όλες τις ήττες φέτος, το μοίρασμα χρόνων στο παρκέ δεν ήταν καθόλου σωστό και περισσότερο μπέρδευε και αποσυντόνιζε, παρά βοηθούσε την ομάδα. 

Επειδή έχετε πέσει να... με φάτε, προφανώς και αυτά είναι λάθη του coach. Κανείς δεν είναι τέλειος άλλωστε, έτσι κ ο Μπαρτζώ, ο οποίος πρέπει να τα αλλάξει και να τα βελτιώσει. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Ολυμπιακό και κυρίως για τον προπονητή, είναι αυτή η ήττα να τον επηρεάσει ψυχολογικά. Τα περί looser με τον Παο, προσωπικά δεν τα ενστερνίζομαι, οπότε ελπίζω ότι ο coach αλλά κι η ομάδα θα αφήσουν πίσω τους αυτή την ΚΑΚΙΣΤΗ ήττα. 

Κλείνοντας με τους προβληματισμούς, πλεον αρχίζει και ουρλιάζει το κενό πίσω από τον ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ Φολ. Ο Μαρτιν δείχνει παντελώς εκτός κλίματος και κάτι πρέπει να γίνει. Θα ανέβει ο Χασάν (δύσκολο...) , θα μπει στα παπούτσια του ο Έισι (πιθανό...), θα σταθεροποιήσει την απόδοση του ο Σαρλ (δύσκολο...), θα πάει η ομάδα σε μεταγραφή/προσθήκη/αντικατάσταση δεν ξέρω. Απλά κάτι πρέπει να γίνει. Κι άμεσα πριν καεί ο συμπαθής Γαλλο-Σενεγαλέζος δεινόσαυρος.

Κάκιστη ήττα λοιπόν σήμερα. Ήττα που πρέπει να μας προβληματίσει, όπως αναφέρω και στον τίτλο του blog... Ελπίζω (ρομαντικά αισιόδοξος γαρ) ότι ο προβληματισμός αυτός θα βοηθήσει την ομάδα ώστε να λύσει τα προβλήματα της. Πάμε παρακάτω. Η σεζόν τώρα μόλις ξεκινά. Ειδικά με τον ΠΑΟ, θα ακολουθήσουν ένα σωρό ακόμα ματς... Για την ώρα Αρμάνι και Euroleague. Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα ασχοληθεί ξανά η ομάδα με την Α1. Συνεχίζουμε! 

Υγ: κίνδυνος και για τον ηγέτη Σλούκα, η σύγκριση με τον Kill Bill.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου